NEMA ZABUNE!

Ćosić: Štimac mi se ispričao, sve je OK

16.08.2012 u 21:11

Bionic
Reading

Drago Ćosić je u eteru, dok je analizirao poraz Hrvatske i elegantno odugovlačio, strpljivo čekao Igora Štimca. Čak je i putem etera upitao da mu se javi hoće li se Štimac pojaviti, da bi na svoju ruku odjavio prijenos uz riječi 'preuzimam tu odgovornost na sebe'

Premijerni nastup Igora Štimca na klupi nogometne reprezentacije Hrvatske, u kojem je na Poljudu upisao poraz od Švicarske 4:2, iza sebe je ostavio i neke repove. Prije svega na prve dojmove Štimca u mikrofon HRT-a i njegova dojučerašnjeg kolege Drage Ćosića.

Iako je bilo vidljivo kako je Štimca poraz potpuno izbacio iz takta ipak se - iako je takav bio dogovor - nije pojavio ispred mikrofona državne televizije.

Drago Ćosić je u eteru, dok je analizirao poraz Hrvatske i elegantno odugovlačio, strpljivo čekao Štimca. Čak je i putem etera upitao da mu se javi hoće li se Štimac pojaviti, da bi na svoju ruku odjavio prijenos uz riječi 'preuzimam tu odgovornost na sebe'.

'Štimac je očito osjetio potrebu da razgovara s igračima nešto duže, a kasnije mi se i ispričao, tako da nema repova. Ovakva situacija je neuobičajena, a razlog tome vjerojatno je težak poraz na startu izborničke karijere’, za tportal.hr kazao je Ćosić.

Kaže da su imali usmeni dogovor, ali da je ipak stvar izbornikove volje hoće li nakon utakmice doći u studio HRT-a.

‘Možda je prvo trebao dati izjavu na državnoj televiziji, a tek nakon toga otići do svlačionice, ali to je njegova stvar’, dodao je Ćosić.

Odluku da na svoju odgovornost prekine prijenos uživo i odjavi se, kaže, donio je sam.

‘U eter sam pričao u prazno nekih 15 minuta, preuzeo sam odgovornost na sebe i odlučio sam prekinuti prijenos. Čekali smo, bili smo dovoljno strpljivi, ali nisam više želio maltretirati gledatelje. Nije to bilo pitanje života i smrti.’

Za kraj je Ćosić poslao i poruku HNS-u.

‘Ako u Savezu nisu osjetili potrebu, onda ja ne mogu ništa. Kao što nije mogao novi glasnogovornik Neven Cvijanović. Pa ne može ni on nekome narediti da daje izjavu. On je samo posrednik između medija i igrača i trenera’, kazao je Ćosić koji je svojim potezom pobrao mnoge simpatije hrvatskih gledatelja.