NOVA POBJEDA BILIĆA

Ćorluka zaigrao za Lokomotiv i odmah asistirao

15.09.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Momčad Lokomotiva, koju vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić, pobijedila je u Moskvi Rubin Kazan s 1-0 u 8. kolu ruske Premierlige. Vedran Ćorluka bio je asistent za gol…

Drugu uzastopnu, te ukupno petu pobjedu upisao je Lokomotiv, klub u kojem značajnu ulogu igraju Hrvati. Uz Slavena Bilića i brojnu hrvatsku koloniju njegovih pomoćnika, tu su i dvojica hrvatskih igrača u momčadi, vratar Dario Krešić i reprezentativni branič Vedran Ćorluka.

Obojica su odradili svih 90 minuta u pobjedi nad Kazanom i obojica su dobili žute kartone. Ćorluka, koji je igrao na pozicji sredinjeg braniča u 68. minuti, a Krešić u četvrtoj minuti sudačkog dodatka.

Puno je važnije istaknuti da je Ćorluka odigrao vrlo značajnu ulogu kod jedinog pogotka na utakmici. Nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Samedov, Ćorluka je odlično glavom prebacio loptu u blizinu suparničkog gola gdje ju je dočekao Tarasov i pospremio bez problema u mrežu.

Ugodna je spoznaja da je Ćorluka, nakon što je propustio utakmicu u Bruxellesu protiv Belgije, izdržao cijelu utakmicu u ovom ogledu.

Inače, gosti su od 45. minute igrali bez isključenog Argentinca Ansaldija (drugi žuti).

Lokomotiv je ovom pobjedom skočio na treće mjesto na ljestvici nakon nekompletnog 8. kola sa 16 bodova, koliko ima i Zenit na drugom mjestu. Vodeći Terek bježi im za tri boda.

Rusija 1. liga, 8. kolo
Lokomotiv Moskva 1 0 Rubin Kazan
Strijelci
1:0 D. Tarasov (52')
Sastavi
D. Krešić
J. Durica
Y. Tigorev (86' M. Ozdoev)
V. Ćorluka
R. Shishkin
A. Yeschenko
A. Samedov
D. Tarasov
V. Obinna (76' D. Torbinsky)
D. Ndoye
M. Grigorev (62' B. Maicon)
S. Ryzhikov
César
C. Ansaldi
O. Kuzmin
I. Sierra Marcano
R. Eremenko
A. Ryazantsev
A. Kasaev (59' G. Karadeniz)
B. Natcho
M. Carlos Eduardo (48' R. Sharonov)
V. Dyadyun (48' J. Salomon Rondon)
Žuti kartoni
D. Tarasov 54'
V. Ćorluka 68'
B. Maicon 73'
D. Krešić 90'
C. Ansaldi 10'
G. Karadeniz 67'
Crveni kartoni
C. Ansaldi 45'