OTVOREN LOV

Ćorluka na meti Liverpoola

03.03.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Peterostruki europski prvak Liverpool želio bi u svojim redovima vidjeti hrvatskog nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluku (25), koji je član Tottenhama, objavio je u četvrtak internetski portal tribalfootball.com

Naime, trener Tottenhama Harry Redknapp nedavno je izjavio da će sljedeće sezone prvi izbor na poziciji desnog braniča biti Kyle Walker, koji je trenutno na posudbi u Aston Villi. Budući da je to standarna pozicija Vedrana Ćorluke u Spursima i hrvatskoj reprezentaciji u Liverpoolu pažljivo prate situaciju i spremni su u ljetnom prijelaznom roku angažirati hrvatskog igrača koji može igrati desnog braniča, ali i na poziciji stopera.

Ćorluka je 2007. iz zagrebačkog Dinama otišao u Manchester City za 8 milijuna funti. Odmah je postao standardni prvotimac, a nakon jedne sezone pridružio se Luki Modriću u Tottenhamu. Transfer je bio vrijedan 8,5 milijuna funti, a Ćorluka je potpisao ugovor koji ga sa Spursima veže do ljeta 2014. Prve dvije sezone u Spursima Ćorluka je bio standardni prvotimac, no ove sezone zbog ozljede je rijetko ulazio u igru, a nakon što je ponovno postao standardan nedavno se ozlijedio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv AC Milana.