OSMINA LP-a

Ćorluka juriša na Iniestu i Xavija, Lovren propušta APOEL

14.02.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Ovog se tjedna nastavlja nogometna Liga prvaka, a osmina finala podjeljena je u četiri termina, pa će se u utorak igrati tek dvije utakmice: APOEL - Lyon te Bayer - Barcelona

Iako je APOEL najugodnije iznenađenje ove sezone u Ligi prvaka, više pažnje večeras plijeni dvoboj Bayera i Barcelone. Nijemci su prije deset godina igrali finale Lige prvaka, u kojem su poraženi od Reala 1:2. Tada su u finalu bili zastupljeni i Hrvati, Boris Živković je igrao cijelu utakmicu, Marko Babić samo u sudačkoj nadoknadi, dok je Jurica Vranješ golove Raula i Zidanea Raula pratio s klupe.

Barcelona je pak aktualni europski prvak, koji u svojoj momčadi ima najviše igrača u momčadi sezone - Piquea, Daniela Alvesa, Andresa Iniestu, Xavija i Lionela Messija. No, Barcelona je u zadnje vrijeme, unatoč uspjesima nad madridskim Realom u prvenstvu i Kupu Kralja, u formi 'toplo-hladno' te u pet zadnjih utakmica ima tek dvije pobjede, uz dva remija i jedan poraz. Kataloncima je jedino opravdanje za poraz od Osasune da nisu igrali u najjačem sastavu, to jest nastupili su bez Xavija, Busquetsa i Inieste.

Bayer je po rezultatima u zadnjih pet utakmica na istom nivou (dvije pobjede, dva remija i poraz) i bit će zanimljivo vidjeti tko će večeras na Bay-Areni biti inspiraniji. Za domaćine zaigrati i naš Vedran Ćorluka, koji je prije dva tjedna preselio iz Londona i do svibnja je na posudbi među 'apotekarima'. Peh za domaćine, a možda i nije, jest taj što neće biti Michaela Ballacka

U drugoj utakmici večeri, Lyon je domaćin najvećem iznenađenju Lige prvaka, ciparskom APOEL-u. Ciprani su bili pobjednici skupine, svladali su Zenit i Porto, a jedini poraz od Šahtara doživjeli su kada je sve već bilo gotovo. Lyon je pak deveti put zaredom u osmini finala Lige prvaka, ali samo su jednom u posljednjih pet godina prošli dalje. Za 'lavove', koji su u utakmicama skupine jedine golove, ali to čak njih devet u skupini utrpali našem Dinamu, neće igrati naš Dejan Lovren kojeg muči upala tetive.

Obje utakmice počinju u 20.45 sati.