UZVRAT ĆE BITI TEŽAK

Čop i Badelj ostavili nadu da Dinamo može u Ligu prvaka

22.08.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pred svojim su navijačima ostvarili rezultat s kojim imaju izgleda da sljedećeg utorka potvrde plasman u najelitnije nogometno natjecanje – Ligu prvaka. Čačićevi su igrači slavili sa 2:1, ali rezultat je mogao biti i suprotan

Dinamo je u utakmicu ušao vrlo dobro te je nakon početnog ispitivanja snaga, u sedmoj minuti stigao do prilike preko Ademija, no njegov je udarac otišao pokraj gola. Ipak, na pogodak se nije dugo čekalo. Sammir, koji je bio inspiriran, pokušao je iz daljine iznenaditi Handanoviča, njegov su udarac blokirali gosti, ali lopta se odbila do Vide, čiji je ubačaj s lijeve strane Duje Čop lako pospremio u mrežu.


Naravno, taj je pogodak dao krila 'modrima', koji su u 15. i 16. minuti mogli zabiti još dva gola. Ipak, nakon Pivarićeva ubačaja s lijeve strane, lopta je tek za koji centimetar preletjela Leku, da bi u nastavku akcije Arhus stavio na muke Handanoviča. Novu prigodu za Dinamo opet je imao Čop u 25. minuti, ali ovog je puta, gotovo s identične pozicije s koje je zabio, zapucao na polupraznu sjevernu tribinu.

Nakon tog Čopova pokušaja, pred Kelavu su stigli i igrači slovenske momčadi. Međutim, jedinu pravu priliku promašio je Berić. A kad već Slovenci nisu mogli zabiti, 'pomogao' im je Milan Badelj, koji se u ovoj utakmici oprašta od Maksimira. Na njegovu žalost, ubačaj Cvijanoviča pokušao je izbiti, ali poslao je iza Kelave pa je Maribor stigao do 1:1. Ipak, da je Čop, nakon Pivarićeva ubačaja i Šimunićeve povratne lopte, bio precizniji, Dinamo je na odmor mogao otići s vodstvom. No, nije.

Nastavak su bolje otvorili gosti iz Maribora, što je podsjetilo na dvoboj s Ludogorecom. Istina, prvu prigodu imao je Pivarić, na odličnu Badeljevu asistenciju, u 64. minuti, ali pucao je kraj gola, a onda je u samo dvije minute Dinamo mogao biti potopljen. Osim što je igrao bezidejno, Tavares i Berić zapucali su dvije stopostotne prilike.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Ali onda se ukazao Milan Badelj. Prvo mu je jedna lopta 'iscurila' u gol aut, da bi u sljedećoj minuti ispravio grešku iz prvog dijela. Nakon odličnog proigravanja od Čopa, poslao je loptu kraj Handanoviča za 2:1

Ipak, ni sada nisu prestala uzbuđenja jer prilike su imali i igrači Maribora (Tavares), ali i Dinama (Sammir je pogodio vratnicu).

Međutim, rezultat se više nije mijenjao, što znači da nas u uzvratu, sljedećeg utorka, čeka vrlo neizvjesna utakmica.

Liga prvaka
Dinamo Zagreb 2 1 Maribor
Strijelci
1:0 D. Cop (10') 1:1 M. Badelj (ag, 39')
2:1 D. Cop (74')
Sastavi
I. Kelava
Tonel
J. Šimunić
D. Vida
J. Pivaric
J. Leko (46' I. Peko)
J. Cruz Campos Sammir (88' Š. Vrsaljko)
M. Badelj
D. Cop
A. Ademi
A. Rukavina (57' F. Beciraj)
J. Handanovic
A. Rajcevic
S. Arghus
N. Potokar
G. Cvijanovic
A. Mejac
A. Mertelj
Z. Filipovic (76' D. Mezga)
M. Magno Morales Tavares
A. Ibraimi
R. Beric (82' N. Komazec)
Žuti kartoni
A. Ademi 17'
D. Vida 28'
J. Leko 38'
M. Badelj 75'
J. Šimunić 80'
A. Mertelj 30'