očajnička potraga

Conte preuzima Real? Da, ali samo ako 'kraljevi' plate desetke milijuna eura odštete

25.10.2018 u 10:01

Bionic
Reading

Julen Lopetegui definitivno je na izlaznim vratima Real Madrida, teško da će izdržati na klupi 'kraljeva' koji mu očajnički traže zamjenu. Jedan od najozbiljnijih kandidata za novog trenera madridske momčadi je Antonio Conte, no...

Španjolski mediji navode kako je Antonio Conte spreman preuzeti momčad Real Madrida ako Julen Lopetegui dobije otkaz. U taj scenarij više nitko niti ne sumnja, Lopetegui se jednostavno nije snašao na klupi madridskog velikana koji niže neuspjehe na startu sezone.

Sudbinu će mu 'prelomiti' El Clasico koji se igra ovog vikenda (nedjelja, 28. listopada). Kiksa li Lopetegui u gostima kod Barcelone definitivno je bivši... A čelnici Reala skloni su Conteu, talijanski je stručnjak jedan od rijetkih slobodnih trenera na tržištu u ovom trenutku, no čini se kako njegov dolazak na Santiago Bernabeu ipak nije tako realan.

Naime, Antonio Conte je ljetos napustio Chelsea koji ga još uvijek plaća zbog prijevremenog raskida ugovora. I tu je najveći problem jer bi Real morao Chelseaju platiti oko 11 milijuna eura odštete za njega! No, to nije sve. Morao bi Real isplatiti i Lopeteguija, ukupno 18 milijuna eura!

  • +10
La liga, Real Madrid - Levante Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tako bi samo zbog odšteta 'kraljevi' ostali 'lakši' za gotovo 30 milijuna eura, plus ugovor koji bi morali ponudili Conteu. A on gotovo sigurno ne bi bio manji od 10 milijuna eura na godinu.

Neki će reći da Antonio Conte ne vrijedi sve te desetke milijune eura, no u Realu je zavladala panika, traže se sva moguća i nemoguća rješenja kako bi se klub izvukao iz nezapamćene rezultatske krize. Navodno je Florentino Perez toliko očajan da je razgovarao i s Joseom Mourinhom kojemu prijeti otkaz u Manchester Unitedu. Nagovarao je Portugalca da se odmah vrati u Madrid. Ako se to dogodi. Eh, to bi tek bila senzacija...