ISTRAGA TALIJANA

Conte, Bonucci i Pepe na sudu zbog namještanja utakmica

26.07.2012 u 12:07

Bionic
Reading

Uz trenera Juventusa, na sudu će se pojaviti njegov branič Leonardo Bonucci i veznjak Simone Pepe, koji su navodno sudjelovali u namještanju utakmica za vrijeme svog boravka u Bariju, odnosno Udineseu

Trener talijanskog nogometnog prvaka Juventusa, Antonio Conte, naći će se pred sudom Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) zbog navodne umješanosti u namještanje dvije Sienine utakmice.

Conte je ranije ovog mjeseca ponovno bio ispitan o slučaju kada je bio trener Siene (2010-2011), koja je navodno sudjelovala u namještanju dviju utakmica (Novara i Albinoleffe).

Protiv Contea su nakon tog razgovora odbačene optužbe da je direktno sudjelovao u namještanju, ali će ipak morati na sud zbog toga jer je navodno znao što se događa, a nije nikoga obavijestio.

Ukoliko ga sud proglasi krivim, Conteu prijeti novčana kazna ili suspenzija. S obzirom da on nije bio direktno umiješan u namještanja, kazna mu zasigurno neće biti rigorozna.

Uz trenera Juventusa, na sudu će se pojaviti njegov branič Leonardo Bonucci i veznjak Simone Pepe. Ovaj dvojac je navodno sudjelovao u namještanju utakmica za vrijeme svog boravka u Bariju, odnosno Udineseu.

Bonucci se mora obraniti od optužbi da je direktno sudjelovao u namještanju rezultata utakmice, dok će se Pepe 'samo' morati opravdati zašto nikome nije rekao za prijevaru ako je znao da se događa. Upravo je međusobna utakmica Barija i Udinesea sporna. Bonucciju prijeti i do tri godine iza rešetaka.

Saslušanje za spomenute igrače i trenera započinje 2. kolovoza, a osim njih, na sudu će se pojaviti još 13 nogometnih klubova i 44 igrača, trenera, članova uprave drugih klubova.