PRIHVAČENA ŽALBA

Contadoru ipak na kraju ukinuta suspenzija

15.02.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Španjolski biciklistički savez (RFEC) prihvatio je žalbu trostrukog pobjednika Tour de Francea Alberta Contadora (28), te mu ukinuo jednogodišnju zabranu nastupa zbog korištenja zabranjene supstance kojom ga je kaznio prije tri tjedna.

Contador je suspendiran još od kraja kolovoza prošle godine nakon što je objavljeno kako je u jednom od njegovih uzoraka krvi uzetih tijekom prošlogodišnjeg Toura pronađena malena količina zabranjene supstance klenbuterola. Zbog tog nalaza Contadoru prijeti i oduzimanje naslova pobjednika Toura.

'Dobili smo potvrdu kako je istraga odbačena i kako se Alberto može vratiti utrkama. Pravda je zadovoljena. Mi nemamo pritužbi na takvu odluku španjolskog saveza, a nadamo se kako niti UCI neće imati pritužbi', rekao je Contadorov odvjetnik Andy Ramos.

Contadorov slučaj sada je u nadležnosti Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) i Svjetske antidopinške agencije (WADA) koji će ga proučiti, te u roku mjesec dana odlučiti hoće li se žaliti Međunarodnom sportskom sudu (CAS) na ovu odluku RFEC-a.

Contador će se vratiti utrkama već u srijedu kada započinje utrka Volta ao Algarve na kojoj je prošle godine pobijedio. Bit će to prvi nastup Contadora za njegovu novu momčad, Saxo Bank.