NA UTRKE TEK NAJESEN

Contador opet trenira, a kaznu će platiti i Danci

10.02.2012 u 20:24

Bionic
Reading

U petak se Alberto Contador, zbog dopinga suspendirani najbolji svjetski biciklist, vratio treninzima za kraj ove, tek započete sezone

Na svom je Twitter-profilu objavio vlastitu fotografiju te ispod nje poručio:

'Vraćam se poslu, žrtvi i napornom treningu, jedinim uzrocima mog uspjeha!'

U ponedjeljak je Sportski arbitražni sud (CAS) iz Lausannea presudio da je Contador kriv za dopinški slučaj tijekom Tour de Francea 2010. godine te ga retroaktivno suspendirao. Pravo nastupa ove će godine imati tek na Vuelti, poznatoj Utrci oko Španjolske. Propustit će Giro d'Italiju, Tour de France i Olimpijske igre u Londonu. Točan datum povratka osmi je kolovoza.

Contador, koji još uvijek razmatra mogućnost žalbe redovnom sudu, u srijedu je dobio otkaz u svojoj danskoj momčadi Teamu Saxo Bank.

Dancima zbog njegova dopinškog slučaja također prijeti oduzimanje profesionalne licence za nastupe na ovogodišnjim natjecanjima, objavili su iz Međunarodne biciklističke federacije (UCI).

'Od Komisije za licenciranje UCI je zatražio razmatranje prava na dozvolu za natjecanje na UCI World Touru. Ukoliko su svi bodovi koje je tijekom prošle godine Saxo Banku donio Alberto Contador, a oni se procjenjuju na čak 68 posto ukupnih bodova momčadi, poništeni, vrlo je dvojbeno ispunjava li ta momčad sportske kriterije potrebne za nastup na UCI World Touru', stoji u priopćenju UCI-ja.