VERBALNI OBRAČUN

Conor McGregor pljuje, vrijeđa i prijeti: Od tvojih zubi napravit ću ogrlicu, a Khabib je sramota i štakor; prvak mu je odmah spustio

12.05.2020 u 16:43

Bionic
Reading

U seriji od čak osam objava na Twitteru, Conor McGregor se odlučio obračunati s vrhom svoje divizije, prozvavši Justina Gaethjea, usput ga propisno izvrijeđavši, a posebne poruke imao je za Khabiba Nurmagomedova, Tonyja Fergusona i Dustina Poiriera

Nakon što je tijekom UFC 249 priredbe pohvalio Gaethjea i Fergusona te im poželio sreću, samo dan kasnije, Conor McGregor odlučio se s istima obračunati putem Twittera te na zanimljiv način najaviti svoj povratak u Octagon i misiju čišćenja divizije. Postavio je čak osam odvojenih objava, a prve su išle na račun novog privremenog prvaka, Justina Gaethjea, piše Fight Site.

'Justin, svi znamo da nema opasnosti od čovjeka koji grli noge. Slobodno pokušaj plesati oko onoga za koga znaš da je prava opasnost. Zaklat ću te! A tvoji zubi, od njih ću napraviti ogrlicu. Kritiziraš mene kao oca? Ti si mrtav čovjek', napisao je u prvoj objavi, odmah nastavivši po privremenom prvaku u idućoj:

'Nikad više nemoj reći da predstavljaš sjajnu američku naciju. Niti jedan pravi Amerikanac ne bi imao visoko mišljenje o osuđenom džihadistu niti bi dozvolio da ga taj isti zastupa. Ne zaboravi! Ti si slijepa budala, a ja ću dovršiti posao.'

Naravno, Conor je tu mislio na Alija Abdelaziza, menadžera pod čijom agencijom je i Khabib Nurmagomedov za kojeg smatra da bi jednostavno trebao biti preskočen te uprave sebe vidi kao Gaetjeovog idućeg protivnika.

'Fanovi su oni koji pokreću ovaj sport. Nakon što sam gledao priredbu moram priznati da sam bio protiv nastavka bez njih. No, bilo bi mi zadovoljstvo prezentirati im snagu i moć bez buke koju stvaraju. Idući smo Justin i ja jer svi znaju tko i što je Khabib, jamčim vam', napisao je.

  • +5
UFC 249, Tony Ferguson - Justin Gaethje Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Onda se malo detaljnije osvrnuo na Nurmagomedova, kojeg je prozvao za bijeg i skrivanje od borbe.

'Khabib je apsolutna sramota. Sakrio se poput štakora, kao i uvijek. Samo se potvrdilo ono što oduvijek govorim. On je sramota za prave borce', ponovno je bio žestok prema posljednjem čovjeku koji ga je savladao.

U iduće dvije objave pronašao je nešto i za Tonyja Fergusona, prema kojem nije bio tako žestok. No, zaigrao se "matchmakera" i najavio njegovu iduću borbu.

'Tonyja volim. Ali, njegova priprema za ovu borbu bila je sramotna. Njegove metode i izjave su vrlo duhovite i zabavne, no nikako nije bio na onom potrebnom nivou. Nakon što se Tony oporavi, njegova iduća borba je protiv Dustina. Ako ne napravi promjene, Dustin će ga također pobijediti. A neće ih napraviti. Dustin će nakon toga ponovno biti poslan na pod. To je opis njegove karijere. Nekoliko pobjeda tu i tamo, a onda žestoki pad', glasile su poruke toj dvojici.

Na samom kraju, McGregor je najavio kako će demolirati laku kategoriju, a nakon toga krenuti po velter. Netko je prošle večeri bio i više nego motiviran. A za razliku od ranije prošlotjedne objave na Twitteru, kad je postavio pa obrisao poruku Poirieru, ovog puta je sve bilo planski i nije bilo nikakvog brisanja. Reakcije sa svih strana ne bi trebale izostati.

'Vidimo se u srpnju', bila je posljednja poruka bivšeg prvaka lake i perolake kategorije, koju je objavio nekoliko sati nakon spomenuta serije uvreda i najava.

Nije dugo trebalo Khabibu Nurmagomedovu da odgovori na posljednje 'tvitove' Conora McGregora.

'Grlim noge? Jesi li zaboravio kako sam te pogodio i poslao na pod ili si pijan pa pišeš tvitove. Prebio sam te na nogama, rastavio sam te u hrvanju i apsolutno uništio u grapplingu. Hvatao si zrak rukama i na kraju sam te natjerao da se predaš. Osim toga, ne zaboravi svoje vlastite riječi, sve to je samo posao', napisao je Khabib, prisjetivši se onoga što mu je Conor rekao na kraju treće runde njihove borbe, kad je vidio da je ovaj ubilački nastrojen i nevjerojatno motiviran.

Kao dodatni podsjetnik, dodao je Khabib još fotografiju nastalu na kraju te borbe.