KRIVI TRENUTAK

Conor McGregor i treći puta šokirao borilački svijet svojom objavom u mirovini; izgleda da je ovoga puta stvarno kraj

07.06.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Bivši UFC svjetski prvak, Conor McGregor, putem Twittera je najavio odlazak u borilačku mirovinu

Nedugo nakon što je završila UFC 250 priredba, na Twitteru se pojavila objava Conora McGregora u kojoj najpopularniji borac svijeta najavljuje odlazak u mirovinu. To je po treći put u njegovoj karijeri da je Irac tako nešto napravio putem te društvene mreže, ostavivši značajnu poruku. Da nije bilo ranija dva slučaja, objava bi vjerojatno uzrokovala jaču reakciju, no i ovako se mnogi pitaju otkud se to pojavilo u trenucima kad nije lako zaključiti koji bi mogao biti povod istoga.

'Pozdrav ljudi, odlučio sam se umiroviti kao borac. Hvala svima na sjajnim uspomenama. Kakva je to vožnja bila! Ovo je fotografija moje majke i mene u Las Vegasu, nakon jedne od mojih pobjeda vrijednih svjetske titule. Odaberi dom iz snova, Mags. Što god želiš, tvoje je', napisao je najpopularniji borac svijeta, a prenosi Fight Site.

Ovo je treći slučaj Conorove najave mirovine na ovaj način. Prva dva puta to je bio svojevrstan način pregovora. I dalje jako dobro pamtimo upis iz travnja 2016. godine, kad je najavio kako se namjerava umiroviti mlad. Bilo je to malo nakon poraza u prvoj borbi protiv Natea Diaza, da bi se već četiri mjeseca kasnije vratio, savladao Diaza u revanšu te uprihodio do tada najveći honorar za jednu MMA borbu.

Drugi slučaj sličnog odlaska u mirovinu datira na ožujak prošle godine. Tada su mnogi čak povjerovali u njegove namjere, budući da mu je u tim trenucima privatni posao itekako cvjetao. Ipak, vratio se početkom ove godine, kad je savladao Donalda Cerronea, a još donedavno je tvrdio kako se želi što prije ponovno boriti.

Reakcije fanove su razne, ali svakako vrijedi istaknuti one koji su objavu kritizirali, optuživši Conora da želi umanjiti sjajan trenutak Amande Nunes te time ponovno sebe staviti u prvi plan događanja na MMA sceni.