IZLAZ S DNA

Clippersima prvi izbor na NBA draftu

20.05.2009 u 11:27

Bionic
Reading

Momčad iz Los Angelesa LA Clippersi imali su najviše sreće prilikom NBA-lutrije kojom se određuje redoslijed biranja novih košarkaša na 'draftu', pa će Clippersi u lipnju imati pravo birati prvi

'Ovo je veliki dan za navijače Clippersa, jer ćemo dobiti sjajnog igrača koji će dugo ostati u Clippersima', kazao je Andy Roeser, predsjednik kluba koji je od 1992. samo jednom sezonu završio s više pobjeda negoli poraza. Clippersi su ovu sezonu okončali samo sa 19 pobjeda i čak 63 poraza, a ovo im je treći put u zadnjih 25 godina da imaju prvi izbor.

Clippersi će na novačenju 25. lipnja najvjerojatnije izabrati krilnog centra sveučilišta Oklahoma Blakea Griffina, a u obzir za igrača koji će zauvijek ostati zapisan kao prvi odabir drafta 2009. dolaze još Španjolac Ricky Rubio i centar Connecticuta Hasheem Thabeet. Griffin ima 20 godina, u NCAA ligi je igrao dvije godine i njegova objava da će ovoga ljeta otići u NBA bila je prenošena uživo na nacionalnim televizijama.

Kuglice kod lutrije bile su naklonjene i Memphisu (24:68), koji će birati drugi te Oklahoma Cityju (23:59) i Sacramento Kingsima (17:65), koji će birati treći i četvrti. Upravo su Kingsi, kao najgora momčad sezone, imali najviše šanse da dobiju prvi izbor (25 posto šansi), ali su kuglice izabrale Clipperse.