KAKAV PREORET

Clijsters spasila četiri meč-lopte protiv Li

22.01.2012 u 09:32

Bionic
Reading

Veliki meč odigrala je Kim Clijsters protiv Kineskinje Na Li. Iako ozlijeđena, Clijsters je uspjela spasiti nekoliko meč lopti i na kraju doći do slavlja

Belgijska tenisačica Kim Clijsters izborila je plasman u četvrtfinale Australian Opena u reprizi finala iz prošle godine protiv Kineskinje Na Li. Slavila je 4-6, 7-6(6), 6-4 u meču u kojem se odhrvala ozljedi i spasila četiri meč-lopte.

Braniteljica naslova prošle je godine u finalu Australian Opena slavila sa 3-6, 6-3, 6-3. Ovoga ih je puta ždrijeb spojio već u osmini finala, a Clijsters se ponovo vraćala nakon izgubljenog prvog seta.

Srčana Belgijka uganula je gležanj lijeve noge pri rezultatu 3-3 u prvom setu nakon čega je morala zatražiti pomoć fizioterapeuta. Nakon što joj je gležanj zabandažiran tijekom medicinskog time-outa, Clijsters je uspjela nastaviti i parirati Li. U drugom je setu Clijsters zaostajala 6-2 u tie-breaku i potom je osvojila šest poena u nizu spasivši tako četiri vezane meč-lopte.

U trećem setu Clijsters je povela 4-0 uz dva breaka, Li se uspjela vratiti i smanjiti na 5-4, ali kod drugog servisa za meč Belgijka je iskoristila drugu meč-loptu i tako ostala u igri za svoj peti Grand Slam naslov u karijeri u oproštajnoj sezoni na WTA Touru.

U četvrtfinalu će 14. tenisačica svijeta igrati protiv pobjednice susreta između Dankinje Caroline Wozniacki i Srpkinje Jelene Janković.