NBA LIGA

Clevelandu i 26. uzastopni poraz

10.02.2011 u 10:23

Bionic
Reading

Najuspješnija momčad u NBA ligi ove sezone, košarkaši San Antonio Spursa poboljšali su svoj omjer pobjeda i poraza na 44-8 zahvaljujući 111-100 pobjedi na gostovanju kod Toronto Raptorsa

Domaći su nakon tri četvrtine vodili sa 84-81, ali u posljednjih 12 minuta sjajno je odigrao DeJuan Blair koji je u tom razdoblju postigao 16 od svojih 28 koševa. Usto je dodao i 11 skokova. Najbolji u sastavu Raptorsa bio je Andrea Bargnani sa 29 poena.

Vodeća momčad skupine Central Chicago Bullsi ostvarili su vrijednu 91-86 pobjedu na gostovanju kod Utah Jazza. Susret je bio neizvjestan do same završnice, 13 sekundi prije kraja bilo je samo 87-86 za Bullse, a tada je Derrick Rose pogodio dva slobodna bacanja za 89-86, potom je Deron Williams izgubio loptu prilikom pokušaja dodavanja na tricu, a konačni rezultat je iz slobodnih bacanja postavio bivši igrač Utaha Ronnie Brewer. Najzaslužniji za novu pobjedu Chicaga bio je Derrick Rose sa 29 pogodaka, dok Utahu za izbjegavanje trećeg uzastopnog domaćeg poraza nije bilo dovoljno 26 koševa Ala Jeffersona.

Niz poraza Cleveland Cavaliersa stigao je do brojke 26 čime su izjednačili rekord NFL momčadi Tampa Bay Buccaneersa po najvećem broju uzastopnih poraza u povijesti američkog profesionalnog sporta. Buccaneersi su izgubili svojih prvih 26 utakmica u NFL-u nakon formiranja 1976. godine. Bolji od Cavsa su u njihovij dvorani bili Detroit Pistonsi sa 103-94. Rodney Stuckey je sa 22 ubačaja predvodio Pistonse, a isti je učinak imao Antawn Jamison kod Cavsa.

Novu priliku za prekid negativnog niza i sprečavanje postavljanja novog apsolutnog rekorda Cleveland će imati u petak navečer kada će ugostiti Los Angeles Clipperse.