NAFTOM DO NASLOVA

City prošle sezone izgubio 200 milijuna funti!

18.11.2011 u 19:02

Bionic
Reading

Trenutačno vodeći klub engleskog nogometnog prvenstva i po općem uvjerenju najbogatiji klub na svijetu, Manchester City danas je prijavio gubitak od 194.9 milijuna funti (oko 227.1 milijuna eura) za proračunsku godinu 2010/11., što je rekordni prijavljeni gubitak u povijesti engleskog nogometa

Gubitak je nastao zbog velikih investicija koje su započele 2008. godine kada je klub preuzeo šeik Mansur, milijarder i član kraljevske obitelji iz Abu Dhabija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Manchester City je samo na pojačanja potrošio više od 300 milijuna eura, a usto se trošilo i na izgradnju i razvoj objekata poput trening-centra.

'Ti gubici, koji su nastali kao odgovor na naloženu strategiju, bili su očekivani, te se u budućnosti neće ponoviti u ovim razmjerima. Odsad će se trend obrnuti,' rekao je izvršni direktor kluba Graham Wallace.

Iz Manchester Cityja su objavili kako su prihodi iznosili 153.2 milijuna funti (178.5 milijuna eura), te su prvi put u povijesti kluba bili veći od 150 milijuna funti, prvenstveno zahvaljujući 27-postotnom povećanju prihoda od prodaje TV-prava, te povećanju prihoda od reklama.