GOLIJADA NA ETIHADU

City iz poraza u pobjedu uz ozljedu Aguera

19.08.2012 u 19:37

Bionic
Reading

U vrlo sadržajnoj utakmici 1. kola engleske Premierlige nogometaši Manchester Cityja su na svome Etihadu zaostatak 1-2 protiv novog prvoligaša Southamptona pretvorili u pobjedu 3-2

Dvoboj je za branitelje naslova počeo loše budući da su u 13. minuti ostali bez najboljeg prošlosezonskog strijelca Sergija Agüera koji je na nosilima odnesen prema svlačionici. Zasad nema pouzdanih informacija koliko je teška ozljeda koju je Argentinac zadobio nakon uklizavanja Nathaniela Clynea. Više bi se trebalo znati nakon rendgena. Držao se Argentinac za desno koljeno.

Tri minute kasnije Jos Hooiveld je u kaznenom prostoru srušio Carlosa Teveza, ali David Silva je pucao slabo s bijele točke i propustio donijeti prednost Cityju. Tevez je ipak u 40. minuti nakon dodavanja Samira Nasrija pobjegao obrani gostiju i zabio iskosa s desne strane za 1-0. Ostalo je upitno je li prilikom primanja lopte bio u zaleđu. U svakom slučaju postigao je svoj 99. gol u svim natjecanjima otkad je stigao u Englesku, a 58. u dresu Cityja.

U nastavku je najprije Silva pogodio gredu, a onda je uslijedio preokret u režiji ''svetaca''. U 59. minuti je Rickie Lambert zabio s 14 metara nakon što domaći u nekoliko pokušaja nisu uspjeli očistiti gužvu u svome kaznenom prostoru. Devet minuta kasnije je sijevnula kontra Southamptona, ponovno je slabo reagirala obrana Cityja, a Steven Davis je udarcem s vrha šesnaesterca, iskosa s lijeve strane, donio gostima prednost.

Uspjela se, međutim, momčad Roberta Mancinija pribrati i samo četiri minute kasnije je bilo 2-2 nakon što je bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko zabio iz blizine. U 80. minuti je pobjedu aktualnim prvacima osigurao Nasri, pogodio je iz poluvoleja točno s točke za izvođenje penala.

Engleska 1. liga, 1. kolo
Manchester City 3 2 Southampton
Strijelci
1:0 C. Tevez (40') 1:1 R. Lambert (59')
1:2 S. Davis (68') 2:2 E. Džeko (72')
3:2 S. Nasri (80')
Sastavi
J. Hart
V. Kompany
J. Lescott
G. Clichy
P. Zabaleta
Y. Touré
J. Rodwell
S. Nasri
D. Silva (72' M. Balotelli)
C. Tévez (87' A. Kolarov)
S. Agüero (14' E. Dzeko)
K. Davis
J. Fonte
D. Fox
N. Clyne
M. Schneiderlin
J. Rodriguez (55' R. Lambert)
J. Puncheon (86' B. Sharp)
J. Hooiveld
A. Lallana
J. Ward-Prowse (65' S. Davis)
G. Do Prado
Žuti kartoni
S. Nasri 80'
D. Fox 60'
M. Schneiderlin 87'