sud javnosti

Čitatelji tportala za drastične mjere, uzmite Hajduku i bodove

17.03.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Hajduk je prije nekoliko dana saznao kaznu zbog svega onoga što se događalo u utakmici protiv Rijeke na Poljudu (1:1), a čitatelji tportala smatraju da splitski klub uopće nije drastično kažnjen, naprotiv...

Prije dva dana pitali smo čitatelje tportala što misle o disciplinskim mjerama protiv Hajduka, a gotovo dvije trećine (64,6 posto) glasača smatra da je klub s Poljuda trebalo još drastičnije kazniti, čak mu i oduzeti koji bod. Njih 12,2 posto misli da je Hajduk zaslužio kaznu baš onakvu kakvu je i dobio, dok je samo 14,3 posto onih koji su uvjereni da je pretjerana. Ostalih devet posto glasača 'nije briga za naš nogomet' ili je odgovorilo 'ne znam'.

Hajduk - Rijeka, utrčavanje huligana i njegovo uhićenje Autor: YouTube

Podsjećamo, disciplinski sudac MAXtv Prve lige Saša Pavličić Bekić izrekao je kaznu Hajduku od dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na stadionu te novčanu kaznu u iznosu od 80.000 kuna jer je navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila u više navrata velik broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma te unijela transparente s ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu - zbog ubacivanja baklji u teren za igru i ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca. Poslije završetka utakmice gledatelj je bocom s vodom pogodio predsjednika HNK Rijeka u svečanoj loži.

Inače, Iz Hajduka su odustali od žalbe te su poručili da je za njih 'najveća kazna nogomet bez publike'.

  • +6
Maskirani huligan utrčao na teren tijekom utakmice Hajduk - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL