UOČI PORTUGALA

Ćiro: Zabrinut sam kao nikad u životu

02.11.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Pred legendarnim Ćirom Blaževićem i njegovom BiH su najvažniji dani. Ogledi protiv Portugala u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo potpuno su mobilizirali Ćiru. Tvrdi da će pozvati neke nove igrače, no da je bez obzira na sve zabrinut

Uskoro će reprezentacija Bosne i Hercegovine imati priliku kakvu dosad nije imala. 14. i 18. studenoga igra dvije utakmice protiv Portugala, a bolji iz tog dvoboja će vidjeti Svjetsko prvenstvo. Kako se ogledi bliže, izbornik BiH sve je napetiji.

'Zabrinut sam kao nikad u životu. Preda mnom su ispiti moje karijere. Igrao sam možda i važnije utakmice, ali ovo je meni najbitnije. Kad smo došli do vode, želimo se napiti i otići na Svjetsko prvenstvo', kazao je Ćiro Blažević u razgovoru za Dnevni avaz.

Što se tiče osvježenja u reprezentaciji BiH, Ćiro najavljuje kako će prvi put pozvati Harisa Medunjanina iz Valladolida te Ermina Zeca iz Šibenika.

'Ključ je dati gol ili dva u prvoj utakmici. Moramo stremiti naprijed. Ukoliko se iz Lisabona ne vratimo s postignutim golom, šanse će nam biti minimalne. Ipak, vjerujem da ćemo Portugalcima zatresti mrežu', prenosi Dnevni avaz riječi 'trenera svih trenera'.