(NE)ZADOVOLJNI MEDIJI

Ćiro na kritike uzvraća borbenim pokličem

15.11.2009 u 11:05

Bionic
Reading

Nakon minimalnog poraza u Portugalu, Ćiro Blažević doživio je prve kritike na svoj izbornički posao. No bez obzira na novinarske napise, 'trener svih trenera' najavljuje pobjedu u Zenici i odlazak na SP 2010.

Minimalni poraz izabrane nogometne vrste Bosne i Hercegovine od Portugala u Lisabonu (0:1) u prvoj utakmici doigravanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2010. godine potaknuo je nade u to da bi izabranici Miroslava Blaževića ipak mogli otići u Južnu Afriku, a sam izbornik izjavio je da je je uvjeren u to da će se to doista i dogoditi.

'Vidimo se u Zenici' i 'Sreća okrenula leđa', naslovi su kojima sarajevsko Oslobođenje i Dnevni avaz u nedjelju na prvim stranicama izvješćuju o utakmici odigranoj u Lisabonu i koja se širom BiH pratila na brojnim otvorenim prostorima i gradskim trgovima. Oba sarajevska lista konstatiraju to da nogometaši BiH naprosto nisu imali dovoljno sreće te su propustili nekoliko izglednih prilika za barem jedan zgoditak koji bi donio ogromnu prednost u uzvratnom susretu što će se igrati u Zenici 18. studenog.

'Ćirinim izabranicima treba čestitati na izuzetnoj borbi. Ostavili su srce na terenu i izborili povoljan rezultat', cijeni Oslobođenje.

Nad propuštenim prilikama žali Avaz koji neiskorištene prilike naziva 'pravom nesrećom'.

Taj list međutim u izvješću iz Lisabona, vjerojatno po prvi puta otkako je Blažević preuzeo vođenje bosanskohercegovačke izabrane momčadi, kritizira Ćiru i to zbog izmjena igraća koje je navodno prekasno napravio.

'Moralo se ranije reagirati', sugerira list zaključujući kako se u Zenici mora nastupiti hrabrije i odlučnije, tim prije što je jasno kako i u igri Portugala ima 'rupa' koje se mogu iskoristiti.

Sam Blažević je pak u prvom susretu s novinarima iz BiH nakon utakmice u Lisabonu koji su ga dočekali 'narogušeno', samouvjereno izjavio da BiH ide u Južnu Afriku.

'Teško je bilo što prognozirati, naročito u nogometu, no mi u Zenici prolazimo', izjavio je Blažević razoružavši odmah potencijalne kritičare.

Priznao je ipak kako je vjerojatno trebalo ranije tijekom drugog poluvremena uvesti nove igrače i pojačati napad. Potvrdio je time kako ni sam nije zadovoljan onim što je momčad BiH pokazala u Lisabonu te najavio kako će se u Zenici igrati potpuno drukčije.

'To se zove strategija koja će efekt imati samo ako ostane iznenađenje', bio je zagonetan Blažević uoči zeničkog uzvrata.