slavio je u valenciji 2:0

Ćiro Blažević prisjetio se prve pobjede nad Španjolskom, a onda u svom stilu opleo po svima: Nitko nas nije shvaćao ozbiljno. Sram neka ih bude, ali zato će sada dobiti što su zaslužili...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, ali još više prezentacijom i stavom, razbuktala je strast i optimizam među navijačima, pa se s vjerom u uspjeh očekuje i okršaj u osmini finala protiv Španjolske.

Iako je u prve dvije utakmice na Euru, jedinom ozbiljnom ispitu nakon SP-a 2018. godine u Rusiji, jer Liga nacija to definitivno nije, Hrvatska nije izgledala kako su to očekivali hrvatski navijači, pobjeda protiv Škotske, vratila je vjeru da se i protiv Španjolske može odigrati ravnopravna utakmica, odnosno očekivati novo slavlje.

A baš protiv Španjolske 1994. godine, što je Hrvatskoj bila deveta utakmica od osamostaljenja, ali i prvi suparnik iz kategorije najvećih - Miroslav Ćiro Blažević s momčadi u kojoj su bili Ladić, Štimac, Bilić, Asanović, Prosinečki, Šuker... upisala je pobjedu 2:0. Strijelci dvaju golova u Valenciji bili su Prosinečki i Šuker.

'Ta je pobjeda jako odjeknula u nogometnom svijetu, jer i u ono vrijeme Španjolska je bila izuzetno jaka reprezentacija. No, imali smo i mi famoznu ekipu, a to je bio nagovještaj velikih uspjeha. Međutim, nitko nas nije shvaćao ozbiljno. Sram neka ih bude, ali zato će sada dobiti što su zaslužili. Dvije godine kasnije pokrali su nas na Euru, ali sada je Hrvatska suparnik kojeg se svi plaše, koji može pobijediti bilo koga, a u svojim redovima ima apsolutnog autoriteta, Luku Modrića', javio se za tportal legendarni Ćiro Blažević.

'Nitko nije bolji od nas. Nitko. Niti od mog Dalića'.

Naravno, svjestan je Ćiro Blažević da Hrvatsku u ponedjeljak čeka težak posao.

'Nismo mogli dobiti težeg suparnika. Ali naši su igrači bezbroj puta pokazali, da kad je najteže, oni igraju najbolje. I što je još važnije - pobjeđuju. Izvlače iz sebe sve moguće rezerve, a tako će biti i ovog puta'.

O Modriću nije želio trošiti riječi, jer on je apsolutna svjetska klasa, ali spomenuo je igrača koji ga fascinira.

'Često sam puta kritizirao Matea Kovačića, jer sam znao kakve su njegove mogućnosti. I to što sam govorio, govorio sam samo zato da ga motiviram, jer on je genijalan igrač. Međutim, sada mi se događa, da kada prođe kraj mene, da me niti ne pogleda. Ali nema veze, samo neka on dobro igra, jer ima taj nevjerojatan potez, da se na malom prostoru oslobodi jednog, dvojice suparnika... I otvori priliku nekome od svojih suigrača. Iako bi možda i on trebao zapucati. On je toliko potentan igrač, i siguran sam da će biti odličan i protiv Španjolske', završio je Ćiro Blažević.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal