odluka koja je uzdrmala sve

Ćiro Blažević ostao šokiran događajima u Dinamu: Igrači su se sami morali sjetiti toga...

27.03.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Kriza zbog pandemije koronavirusa, ali i nedjeljni potres koji je je u Zagrebu uzeo jedan mladi život te nanio veliku štetu brojnim stanovnicima glavnog grada, donio je i niz negativnosti u najveći nogometni klub, GNK Dinamo

Naime, u predviđanju neizvjesne poslovne budućnosti, u GNK Dinamu donijeli su odluku, bez razgovora i mogućnosti drugih prijedloga, da se smanjuju ugovori odnosno režu plaće.

U klubu su na te uvjete pristali svi, osim igrača prve momčadi i stručnog stožera na čelu s trenerom Nenadom Bjelicom, a iz 'modrog' su kluba o cijelom slučaju izvjestili i javnost.

Kako igrači i članovi stručnog stožera nisu pristajali na nove uvjete, čelnici kluba u četvrtak su po kratkom postupku uručili otkaze svim članovima Bjeličinog stožera, što je odluka bez presedana.

Pokušali smo u petak doći do izjava igrača i još uvijek aktualnog trenera Bjelice, no zbog delikatnosti situacije, svi su odbili bilo što komentirati.

Ali nije Miroslav Ćiro Blažević, s kojim smo pričali u nekoliko navrata. Prvo je ostao iznenađen naglim potezom kluba, potom je, ne znajući što se događa natuknuo 'to su Mamićeve metode', a onda se javio oko podneva.

'Doznao sam što se dogodilo, i moram priznati da nakon toga što sam čuo, podržavam odluku Dinama. Jer u ovoj situaciji, igrači su se sami morali sjetiti odreći se djela primanja. A kako to nisu napravili oni, onda mi je logično da je to učinio klub umjesto njih. Sitaucija je teška i igrači toga očito nisu svjesni, ali hvala Bogu, jesu u klubu jer treba misliti i na budućnost', pojasnio je Ćiro Blažević.