bez pardona

Ćiro Blažević nije štedio Dinamovog trenera Nenada Bjelicu: Imao je jednu fatalnu pogrešku

26.12.2019 u 08:00

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni izbornik, 84-godišnji Miroslav Ćiro Blažević, koji je velik dio trenerske karijere proveo uz zagrebački Dinamo, osvrnuo se na nastup 'modrih' u Ligi prvaka, ali i prozvao 'krivca' što Dinamo po drugi put uzastopno nije 'prezimio' u Europi

Ćiro Blažević u nekoliko je navrata bio u Dinamu, što kao trener, što kao predsjednik kluba. I uz Dinamo ga vežu lijepe, ali i manje lijepe uspomene. No, njegova riječ, kao izbornika koji je Hrvatsku vodio do svjetske bronce ima težinu.

'Bjelica je napravio veliki pomak otkako je došao i imamo razloga svi vjerovati mu. No, imao je jednu fatalnu pogrešku. Kad ga toliko hvalimo, moramo ga i kritizirati, on je suviše mudar da bi to krivo shvatio. Kada vodiš 3:1 u posljednjoj minuti utakmice, ne smiješ to prokockati. Gledao sam s kakvim oduševljenjem slavi treći pogodak Dinama protiv Šahtara i konstatirao: 'Gotovo je, nije više unutra'. On je ipak mlad trener i to je razlog zašto Dinamo nije prezimio. Da, kriv je, trener je kriv! Bio je siguran da je sve gotovo. Tako je i Bilić napravio igrajući protiv Turaka u Beču. Skači i slavi kad je kraj, a ne prije kraja utakmice', rekao je u intervjuu za Večernji list Ćiro Blažević.

Što predviđate Bjelici nakon što Dinamo rasproda momčad? Hoće li imati snage, energije i znanja izgraditi novi moćni Dinamo?

'Mi se svi čudimo, ja prvi, kako Bjelica mijenja momčad u svakoj utakmici, čak i 80 posto igrača, i uvijek pobijedi. S 1:0, ali pobijedi. Ne možete mu osporiti da preuzima rizik kako bi afirmirao i one koji kod drugog trenera ne bi nikad dobili priliku. To je njegova vrlina i bilo bi jako nepravedno da se obeshrabri. Ali, Bjelica, imaj svijest da si kriv'.

  • +54
Dinamo - Manchester City, 6. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Pitao ga je i novinar Večernjeg lista postoje li izgledi da Bjelica postane hrvatski izbornik. Iako je i on sâm priznao da bi 'jednog dana' to želio postati, ali bez da se sâm gura na tu funkciju.

'Možda za pet-šest godina. Svi žele biti izbornici. Ambicioznost nije grijeh, ali zasad imamo vrlo uspješnog izbornika'

Cijeli intervju, u kojem se Blažević osvrnuo i na Brunu Petkovića, Danija Olma, neizostavnog Zdravka Mamića, zatim dolazak Marija Stanića u Hajduk, pročitajte OVDJE.

  • +9
Nenad Bjelica Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…