OPET PET SETOVA

Čiliću pripala nova drama na US Openu

31.08.2012 u 07:23

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je nastup u trećem kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena

Čilić, koji je u New Yorku postavljen za 12. nositelja, slavio je u 2. kolu protiv Nijemca Daniela Brandsa s 3-2 u setovima. Nakon što je u 1. kolu izvukao 0-2 u setovima, Čilić je protiv Brandsa umalo prokockao 0-2 u setovima.

Prva dva seta Čilić je dobio rezultatom 6:3, 6:2, a onda je ničim izazvanim njegova igra postala labilna, a Nijemac je počeo sve lakše i lakše držati svoje servis-gemove. U trećem setu, pri rezultatu 6:5 za Brandsa, Nijemac je došao do prve break-lopte u meču (5:6), te ju je iskoristio za odlazak u 4. set.

Tamo je ponovno izborio jednu break-loptu i ponovno ju iskoristio za ključan break, koji ga je odveo u peti, ujedno i odlučujući set. Obojica su tenisača držala svoj servis bez većih problema, a onda je došao 11. gem kada je Čilić oduzeo servis Nijemcu i to prvi nakon što je propustio prethodnih 11 break-lopti u prethodna dva seta.

Rezultatom 7:5 Čilić je izborio 3. kolo u kojem će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija, koji je s glatkih 6:2, 6.2, 6:4 slavio protiv Amerikanca Tima Smyczeka.

Recimo i da je drugi hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio 2. kolo igre parova sa svojim brazilskim partnerom Marcelom Melom. 'Naša' je kombinacija slavila protiv Roberta Faraha i Juana Sebastiana Cabala (Kolumbija) sa 6-3, 6-4 i izborila susret protiv domaćih predstavnika s pozivnicom – Dennis Novikov / Michael Redlicki.