BRZI OPROŠTAJ

Čilićev debakl u Roland Garrosu, sredio ga teniski anonimac

23.05.2016 u 21:07

Bionic
Reading

Nakon što su se Ivo Karlović i Ivan Dodig plasirali u drugo kolo Roland Garros, hrvatski tenis je doživio šok. Naš najbolji tenisač Marin Čilić pao je na prvoj prepreci, bolji je bio Argentinac Marco Trungelliti sa 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-2

Dva dana nakon što je igrao finale u Ženevi, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u prvom kolu drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa.

Za iznenađenje dana u Parizu se pobrinuo 166. tenisač svijeta Argentinac Marco Trungelliti pobijedivši šestog nositelja 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-2.

Bio je to prvi Čilićev dvoboj protiv 26-godišnjeg Argentinca kojem je ovo bio prvi nastup u glavnom ždrijebu Roland Garrosa i tek treći nastup na Grand Slam turnirima u karijeri. Trungelliti nikad ranije nije ni igrao protiv TOP 10 igrača, a već u prvom okršaju je pobijedio pobjednika US Opena iz 2014. godine.

Argentinac je dobio prvi set u trinaestoj igri, a potom u drugom setu poveo 3-0. Čilić je uzvratio nanizavši šest gemova za 1-1 u setovima.

Kada je prvi hrvatski reket u trećem setu načinio 'break' i poveo 4-2 činilo se kako stvari napokon sjedaju na svoje mjesto. Međutim, već u idućoj igri Čilić je izgubio servis, potom i kod rezultata 4-4 nakon čega je Trungelliti smireno odservirao za vodstvo 2-1 u setovima.

U četvrtom setu Čilić je izgubio servis u trećoj igri, a zatim i u sedmoj za konačnih 1-3 u setovima.

Posljednji put Čilić je poražen u 1. kolu Roland Garrosa 2011. godine.