ATP BEČ

Čilić u finalu morao čestitati Melzeru

01.11.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio u Beču osvojiti svoj četvrti ATP turnir. Čilić je u finalu igrao protiv Austrijanca Jürgena Melzera i nakon 93 minute igre morao je čestitati protivniku za pobjedu 6:4, 6:3

Suparnik našem Čiliću bio je domaći tenisač Jürgen Melzer, prvi Austrijanac koji je nakon 1995. i Mustera stigao u finale bečkog turnira. Čiliću i Melzeru ovo je bio četvrti međusobni ogled, a naš je tenisač do ovog sraza vodio 3:0. Osim toga, Čilić je i na impresivan način stigao do završnice, bez izgubljenog seta, pa se moglo i očekivati da će u Beču osvojiti svoj ATP turnir. No, očekivanja su bila jedno....

Dvoboj je za Čilića počeo prema očekivanjima. Prvo je bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, a potom odmah napao servis Melzera. Stigao je i do tri break lopte, ali Austrijanac se izvukao. Čilić je nastavio u istom ritmu, ali u sedmoj igri ipak je posustao. Melzer je prvo imao 0:30. Čilić je izjednačio, ali s još jednom greškom donio je suparniku prvu break-loptu. Melzer ju je, uz Čilićevu grešku pri smashu, iskoristio i stigao do velike prednosti. Napao je Čilić i u desetom gemu servis Austrijanca, imao još dvije break lopte, ali Melzer je ipak riješio prvi set sa 6:4 u svoju korist.

Naravno, nakon takvog raspleta Austrijanac je dobio dodatnu sigurnost. Čilić je uspijevao kontrolirati servis, ali bez izgleda da ga oduze suparniku. Tako je bilo do petog gema. Melzer je na Čilićev servis poveo 15:30, a potom je imao i četiri break-lopte. Naravno, takvu prigodu nije prokockao, pa je stekao veliku prednost. U sljedećem gemu Čilić je stigao do 40:40, ali dalje od toga nije išlo. Do kraja dvoboja Čilić je uspio osvojiti tek još jedan gem, dok je Melzeru uspjelo još jednom 'breaknuti' našeg tenisača za konačnih 6:3.

Čiliću je ovo drugi poraz u finalima ove godine nakon što je poražen u Pekingu, a u kolekciji naslova ima turnirske pobjede u New Havenu (2008), Zagrebu (2009) i Chennaiju (2009).