MARATON S DEL POTROM

Čilić u četvrtfinalu Australian Opena

24.01.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Na prvom grand slamu sezone Hrvatska će imati predstavnika u četvrtfinalu. Marin Čilić u osmini finala Australian Opena je svladao Argentinca Juana Manuela Del Potra sa 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3

Hrvatski Davis kup reprezentativac Marin Čilić napravio je rezultat karijere na Australian Openu. U 2008. i 2009. hrvatski predstavnik je zastajao na četvrtoj prepreci, a sada je napokon prošao među osam. To mu je drugo četvrtfinale na jednom od grand slamova. Baš je Del Potro bio Marinov krvnik na najvećim turnirima. Dva puta su igrali, a Argentinac je bio uspješniji i u četvrtfinalu US Opena i osmini finala Australian Opena prošle godine. Sada je stigla treća sreća.

Meč je bio dramatičan, a za vrijeme igre Juan Martin Del Potro je dobio i liječničku pomoć zbog lijevog stopala.

Četvrti nositelj turnira iskoristio je jedinu break loptu za 7:5, no Marin je uzvratio gotovo na isti način u drugom setu za 6:4. Treći set donio je tri oduzimanja suparničkog udarac, a od toga dva puta je breaknuo hrvatski tenisač, drugi puta u pravi čas, u završnici za 7:5. U četvrtom setu do 5:5 servisi su se čuvali, a tada je Del Potro svojim trećim breakom izborio odlučujući set. Više živaca i snage tu je imao Čilić koji je jednu od svoje četiri prilike za break iskoristio za 3:1 i na kraju uz male probleme (dvije break lopte na servis Čilića kod 5:3) otišao do četvrtfinala.

Čilić je nakon četiri sata i 28 minuta igre susret završio sa 20 as servisa (sedam dvostrukih), a Del Potro sa 19 (tri). Bio je to meč s puno neprisiljenih pogrešaka, hrvatski predstavnik sakupio ih je čak 71, a Argentinac 58, no Čilić je imao 67 winnera, 21 više od suparnika.

Za polufinale će Čilić igrati s Amerikancem Andyem Roddickom koji je u zadnjem dvoboju večernjeg programa u Melbourneu svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza u pet setova 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2. U međusobnim dvobojima s Roddickom ima po jedan poraz i pobjedu. U Quenssu je prije tri godine bolji bio Amerikanac, a Čilić je slavio 2008. u Torontu.