ANČIĆ BEZ ŠANSE

Čilić suvereno do zagrebačkog naslova

08.02.2009 u 19:03

Bionic
Reading

Marin Čilić nastavio je sjajan niz u 2009. godini i naslovu iz Chennaija dodao i krunu na zagrebačkom indoorsu. Finale je uljepšao drugi hrvatski predstavnik Mario Ančić, no 20-godišnji Međugorac ovoga tjedna zapravo nije imao konkurenciju

Čilić je do trećeg naslova u karijeri došao bez izgubljenog seta, po susretu je gubio nešto više od sedam gemova. Apsolutnu dominaciju najrealnijeg hrvatskog kandidata za top 10 svjetskog tenisa nije uspio nagristi niti Mario Ančić, iako nije igrao loše. U prvom gemu Mario je izborio sedam break lopti, no Čilić je ostao čvrst. Ančić je i dalje pokušavao, no Čilić je bio konkretniji i preciznim razornim udarcima došao do rezultata 5:1. Prvi servis za set donio je break Ančića, no u drugom pokušaju ostao je miran i ostvario prednost.

Kada je Čilić rezultatu 6:3 dodao i vodstvo 2:0 u drugom setu činilo se da meč ide prema brzom kraju. Ipak, novi mali pad u igri Čilića Ančić je iskoristio za seriju 3:0 i povratak u meč. Čilić je meč završio sa 23 izravna poena i prave dileme zapravo nije bilo. Međugorac je ponovno konsolidirao ruku i završio meč rezultatom 6:3, 6:4.

Dvorana je bila dobro popunjena, a pet tisuća gledatelja bilo je prilično ravnomjerno raspoređeno u bodrenju dvojice hrvatskih aduta.

'Čestitke Marinu, odigrao je odlično. Nije mi davao popusta, unatoč mom dugom meču jučer. Ovdje se u punoj mjeri osjeća termin igranje kod kuće', rekao je Ančić i pozvao publiku na Davis cup dvoboj protiv Čilea u Poreču.

'Hvala svima. Odigrao sam svoj najbolji meč na turniru, dok se na Mariju osjetila posljedica teškog polufinala. Priželjkivao sam velik rezultat na turnirima u Hrvatskoj, nadam se da ću sljedeće godine biti još bolji', izjavio je pobjednik turnira i jedan od najvećih talenata u tenisu danas.