ŠLAGER U DUBAIJU

Čilić: Protiv Đokovića oscilacija ne smije biti

26.02.2009 u 10:56

Bionic
Reading

Realno to još uvijek nije, ali uskoro bi dvoboj Marina Čilića i Novaka Đokovića mogao postati jedan od najzanimljivijih duela svjetskog tenisa. No i ovako se susreću treći reket svijeta protiv igrača s najboljim omjerom u sezoni

Obojica su se mučila, no izborila su međusobni dvoboj u četvrtini finala turnira vrijednog 2,2 milijuna dolara u Dubaiju. Čilić je morao 'kopati' protiv Tipsarevića i Bennetaua, dok je Đoković nakon laganog posla protiv Cippole skoro ispao protiv upornog Čeha Hernycha. Ipak, okrenuo je zaostatak od 2:0 u trećem setu i izborio treći dvoboj s Čilićem.

'Igram dobro i pobjeđujem, ali protiv Đokovića ću morati stabilizirati igru. U prva dva kola imao sam puno uspona i padova, a protiv igrača njegova kalibra, to si ne smijem dopustiti. Ako uspijem održati visok tempo čitavog meča, nisam bez šanse', kaže Čilić, koji u sezoni ima omjer pobjeda i poraza 15:1, uz dva osvojena turnira. Takvim skorom može se pohvaliti još samo Andy Murray, drugi nositelj Dubaija.

Đoković ove godine još nije igrao finale, stepenicu prije zapinjao je u Sidneyju (Nieminen) i Marseilleu (Tsonga). U Melbourneu je četvrtfinale zbog premorenosti predao Roddicku. Općenito se osjeća blagi pad u igri, no popularni Nole ne očajava.

'Protiv Hernycha sam puno griješio, ali važno je da sam u stanju pobjeđivati i kada mi ne ide. Bio sam predefanzivan i dozvolio sam mu povratak u meč, moram paziti da mi se to ne ponavlja', kaže Đoković prije dvoboja s Čilićem.

Njih su se dvojica susretala dva puta i u oba navrata je Đoković bio bolji. Baš u Dubaiju lani slavio je sa 6:4, 6:3, dok je na US Openu prošao s tijesnih 6:7, 7:5, 6:4, 7:6.

Meč je na rasporedu u 16 sati po hrvatskom vremenu.

Četvrtfinala, Dubai:

Đoković (1) – Čilić (5)
Simon (3) – Santoro
Ferrer (4) – Andrejev (6)
Murray (2) - Gasquet