SEZONA U JEDNOM MEČU

Čilić propustio Murraya za kraj godine

12.11.2010 u 00:17

Bionic
Reading

Marin Čilić u noćnom je maratonu poražen od četvrtog igrača svijeta Andyja Murraya sa 6:7(6), 6:3, 3:6 i tako ispao u osmini finala pariškog mastersa

Murray je slavio i u petom od šest međusobnih ogleda, ali lako je meč mogao otići i na drugu stranu. U prvom setu Marin je briljirao na servisu do trenutka kada je izišao na teren kod vodstva 5:4. Tada je stalo i sjajni Škot iskoristio je pruženu priliku i odveo set do 13. igre.

Čilić je poveo sa 4:0 i činilo se da će nadoknaditi propušteno, ali Murray je uzeo pet poena u nizu, malo zatim spasio i set loptu i nakon velike borbe uzeo prvi set.

Čilić se nije psihički slomio i u drugom setu podsjetio zašto je nedavno bio među deset najboljih igrača svijeta. Kolokvijalno rečeno, razbio je Murraya upisavši čak 21 winner i lakoćom izborio treći set. Da je bio malo pažljiviji u završnici prvog, obojica bi prije ponoći mogla na spavanje.

Ovako se vrlo dobar meč nastavio a Čilić je u trećem setu pokazao zašto više nije među najboljih deset. Stao je s izlascima na mrežu, počeo je promašivati u serijama i Murray je nanizao 11 poena čime je riješio susret.

Čilić je tako završio godinu koja je počela sjajno, ali je završila duljom apstinencijom od velikih rezultata. Slijedi mu odmor i nova prilika.