NOĆAS IVO PROTIV MARIJA

Čilić preko Janka do trećeg kola Australije

21.01.2009 u 09:27

Bionic
Reading

Marin Čilić je nastavio savršen niz hrvatskih tenisača na prvom grand slamu sezone u Melbourneu. U drugom kolu je svladao Janka Tipsarevića i čeka 11. nositelja Davida Ferrera

Čilić i Tipsarević sastali su se drugi puta u desetak dana i Marin je još jednom prošao dalje. Nakon Čilićevog osvojenog prvog seta, Srbin je poveo sa 2:0 u drugom, no slijedi nova serija u kojoj Čilić osvaja osam od devet sljedećih gemova. Imao je tada vodstvo od 2:0 u setovima i 2:0 u trećem, no Tipsarević je izuzetno talentiran tenisač kojega se ne smije otpisati.

Pokazao je to u nastavku meča i iz naizgled izgubljene situacije se riskirajući vratio u meč. Preokretom je zakapario treći set, no Čilić je s tek 20 godina na leđima već rutiner i to je pokazao u posljednjoj dionici kada je čvrstim servisima i jednim breakom osigurao konačan rezultat 6:2, 6:3, 4:6, 6:3.

Slijedi mu treće kolo i dvoboj sa 11. nositeljem Davidom Ferrerom. Španjolski lovac je bez muke, sa samo pet izgubljenih gemova, prošao Hrbatyja i čeka ga prvi dvoboj u karijeri protiv Čilića.

Lani je Čilić igrao osminu finala Australian Opena, koju bi obranio s još jednom pobjedom i tada bi se otvorio ogroman prostor za napredak na ljestvici najboljih u sljedećih pet mjeseci. Naime, na kontu ima 2.450 bodova, od čega samo 210 brani u razdoblju do Wimbledona (kraj lipnja).

Tijekom noći na terene će i preostala četvorica Hrvata u drugom kolu Melbournea. Karlović i Ančić igrat će međusobno, dok Ljubičića i Karanušića čekaju izuzetno teški zadaci. Ljubičiću je ždrijeb dodijelio petog nositelja i lanjskog finalista Joa Wilfrieda Tsongu, dok Karanušić igra s prvim igračem svijeta Rafaelom Nadalom.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjede Federera i Safina, koji se sastaju u trećem kolu.