ATP DUBAI

Čilić preko Benneteaua do četvrtfinala

25.02.2009 u 13:50

Bionic
Reading

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira što se igra u Dubaiju pobijedivši Francuza Juliena Benneteaua nakon dva sata i 23 minute igre 6:3, 4:6, 7:5

Najbolji hrvatski tenisač u ovom trenutku Marin Čilić nastavlja s dobrim igrama ove godine. Davis Cup reprezentativac jedini je hrvatski predstavnik koji je prošao prvo kolo, a u drugom se susreo sa 45. igračem svijeta Julienom Benneteauom i po drugi put ga svladao.

Čilić je u potpunosti dominirao prvim setom, dva je puta oduzimao servis Francuzu, osiguravši čak sedam break-lopti, dok je na svom početnom udarcu izgubio tek tri poena.

Kod vodstva 1:0 u drugom setu Čilić je stigao do nove break-lopte koja bi, da ju je iskoristio, zasigurno riješila dvoboj. No, to se nije dogodilo, a sredinom te dionice igre Benneteau je postao uspješniji u igrama na Marinov servis. Naš je igrač kod 2:2 uspio spasiti prve dvije Benneteauove prilike za break u meču, ali je kod 3:3 pokleknuo poslavši na break-loptu jedan forhend u mrežu. Odmah u sljedećoj igri Benneteau je dvostrukom servis-pogreškom poklonio Čiliću priliku za povratak izgubljenog, ali je potom ubacio as i još jedan odličan servis koji Čilić nije mogao kontrolirati, te se izvukao iz neugodne situacije.

U trećem setu nijedan igrač nije uspio osigurati nijednu priliku za oduzimanje servisa protivniku do vodstva Čilića 6:5. Tada je Benneteau, nakon što je poveo 30:15, učinio tri pogreške zaredom, od čega dvije na laganim forhendima, čime je izgubio servis, a samim time i meč.

U četvrtfinalu Čilić čeka pobjednika susreta između prvog nositelja Srbina Novaka Đokovića i Čeha Jana Hernycha.