JEDAN IDE U FINALE

Čilić izborio hrvatski polufinale Pekinga

07.10.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatska teniska bajka u Pekingu potrajat će sve do vikenda. Marin Čilić je nakon gotovo dva i pol sata borbe svladao Južnoafrikanca Andersona i izborio polufinale turnira iz serije 500 protiv Ivana Ljubičića

Marin je slavio rezultatom 7:6(5), 4:6, 6:1 u meču kojega je uporno komplicirao, ali i pronašao put do mirne završnice. U sva tri je seta Međugorac imao break prednosti, ali uporni Anderson odbijao je predaju.

U prvom je Čilić servirao za set kod 5:4 kada je Anderson iskoristio svoju jedinu break loptu u setu. U tie breaku je Marin poveo sa 6:1, da bi iskoristio tek petu set loptu, a u drugom setu je nakon osvojenog servisa izgubio svoja dva i produljio si boravak na terenu.

Ipak, u trećem je Marin konsolidirao servis i protutnjao kraj 31. igrača svijeta. U drugom međusobnom ogledu upisao je i drugu pobjedu, i sada ide na Ljubičića.

Ivan je u 'hrvatskom derbiju' slavio u oba navrata (Indian Wells 2008. i Wimbledon ove godine), a polufinale Pekinga je igrao i lani.

Prije međusobne borbe za finale dva će Hrvata iz BiH odigrati i polufinale parova protiv Lindstedta i Tecaua. Kako god te priče završile, njih su dvojica ovoga tjedna izborili već osam pobjeda i sigurno će jedan u finale na megdan Tsongi ili Berdychu. Tjedan za pamćenje