ATP PEKING

Čilić i Ljubičić lako do drugog kola

05.10.2010 u 11:28

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je preskočio prvu prepreku na turniru u Pekingu. Čilić je u prvom kolu bio bolji od Brazilca Thomaza Belluccija 6:2, 6:2. U drugo kolo se plasirao i Ivan Ljubičić koji je bio bolji od Rusa Južnog 6:3, 7:6(3)

Marin Čilić, 14. igrač svijeta, bez ikakvih je poteškoća preskočio prvo kolo teniskog turnira u Pekingu. Prvi hrvatski reket lako je došao do pobjede nad Brazilcem Thomazom Belluccijem, 27. igračem svijeta, 6:2. 6:2, i to u samo 59 minuta igre.

Bio je to meč u kojem je od prvog gema bila vidljiva razlika u kvaliteti, a dokaz tomu jest i podatak da Brazilac u cijelom meču nije imao priliku za 'break'. Inače, to je bio njihov prvi ogled.

U sljedećem kolu Čilić ide na pobjednika dvoboja između Rusa Nikolaja Davidenka i Nijemca Floriana Mayera.

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Pekingu, pobijedivši sedmog nositelja, Rusa Mihaila Južnog 6:3, 7:6(3).

Jedan 'break' bio je dovoljan Ljubičiću da osvoji prvi set, ali u drugom prvi je do prednosti došao Južni, koji je kod 6:5 servirao za poravnanje u setovima. No hrvatski tenisač vratio je izgubljeni servis, a potom je u 'tie-breaku' bio koncentriraniji, dobivši ga 7:3.

U meču koji je trajao sat i 45 minuta Ljubičić je imao samo 48 posto ubačenih prvih servisa, ali kad god bi pogodio prvi servis, to je uglavnom bio poen. Ubacio je i 15 asova.

U sljedećem kolu Ljubičić će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je izbacio Marcosa Baghdatisa 6:4, 6:4.