PROŠLOGODIŠNJI FINALISTI

Čilić i Dolgopolov potvrdili Umag

02.05.2012 u 11:17

Bionic
Reading

ATP Vegeta Croatia Open ponovno će u Umag, 23. put dovesti vrhunske svjetske tenisače i to u razdoblju između 'dva Wimbledona' i u terminu s još tri druga turnira

Prvi igrači koji su potvrdili svoj dolazak ove godine u Umag su prošlogodišnji finalisti, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Ukrajinac Alexandr Dolgopolov.
Branitelj naslova Dolgopolov trenutačno se nalazi u Top 20 ATP ljestvice.

Pobjeda u Umagu prošle sezone mladom je Ukrajincu bio prvi ATP naslov u karijeri. Dobre igre na samom početku ove sezone - finale Brisbanea - dovele su ga u jednom trenutku i na 13. mjesto ATP ljestvice.

'Želim ponoviti prošlogodišnji uspjeh na umaškom turniru! To mi je prvi osvojeni turnir u karijeri na ATP Touru i zato je Umag za mene nešto posebno, naravno i zbog jedinstvene atmosfere koju pruža nama igračima, ali i svim gostima', rekao je Dolgopolov.

Nakon 21 godine na prošlogodišnjem je umaškom turniru ponovno jedan hrvatski igrač igrao u finalu. Marin Čilić sve nas je razveselio tim velikim uspjehom, a ove godine ima priliku otići i korak dalje.

Njegova pobjeda na zemlji nad Davidom Nalbandianom pred vatrenim argentinskim navijačima pokazala je da je Marin mentalno i fizički spreman za velike mečeve. Do Umaga će Marin odigrati sve jake turnire na zemlji i na travi, željan je igre i svakako će mu to puno pomoći.

'Prošle godine nakon umaškog turnira sve je krenulo uzlaznom putanjom, igrao sam finale Pekinga i osvojio St. Petersburg. Na žalost, prva dva mjeseca na početku sezone nisam igrao, ali sada se osjećam jako dobro mentalno i fizički. Jedva čekam mečeve u Umagu, koji mi je izrazito drag, jer igram pred domaćom publikom. U Umagu sam igrao još kao junior, a prošle godine stigao i do finala. Uz malo sreće, vjerujem da ove godine mogu učiniti i više', istaknuo je Čilić.


Direktor turnira Vanja Božičković iznimno je zadovoljan povratkom prošlogodišnjih finalista u Umag, jer je riječ o igračima koji spadaju u sam vrh svjetskog tenisa.

'Izrazito nam je drago što se igrači vraćaju na naš turnir, to je jedan od dokaza visoke kvalitete onoga što radimo. Naravno da je ostvarenje te kvalitete istovremeno i velika obveza da i ove godine pružimo igračima i našim gledateljima vrhunski doživljaj', rekao je Božičković.

ATP Vegeta Croatia Open ove će se godine održati od 5. do 15. srpnja. Posjetitelje u Umagu očekuje iznimno bogat program namijenjen svim generacijama. Istria Gourmet Festival ponovno će okupiti najbolje istarske restorane, vinare i maslinare, a jedinstvena glazbena ponuda uključuje čak 9 sati programa tijekom svih 11 dana događanja.

ATP Vegeta Croatia Open prepoznat je i u sustavu ATP-ja kao jedan od najatraktivnijih turnira, što potvrđuje niz nagrada i priznanja. Tako je prošlogodišnji turnir dobio nagradu za izvrsnost 'Best Fan Experience' (najbolji doživljaj za navijače) zbog jedinstvenog zabavnog programa.