DERBI U VALENCIJI

Čilić i Dodig podijelili su Međugorje

26.10.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Dosad se na ATP Touru nisu sastajali, ali jesu na vinkovačkom Futuresu, i to još 2005. godine kada je slavio Čilić

Ne samo da su rođeni u istom mjestu, u Međugorju, nego su i odrastali u istoj ulici - Krstinama. Marin Čilić i Ivan Dodig gotovo su prvi susjedi, ali danas će u Valenciji voditi ljuti boj za ulazak u polufinale tog jakog turnira. Ždrijeb je htio da se sastanu u četvrtfinalu, što je već uspjeh za obojicu, posebno za Dodiga.

'Ivan ovdje igra jako dobro i neće mi biti lako', poručuje Čilić.

Dosad se na ATP Touru nisu sastajali, ali jesu na vinkovačkom Futuresu, i to još 2005. godine, a pobijedio je Čilić.

Inače, kada se gledaju pojedinačni uspjesi ovih tenisača, jasno je da je favorit - Marin Čilić. Dodig je dosad osvojio jedan ATP turnir, i to u Zagrebu 2011. godine, te je još jednom bio sudionik finala - u Hertogenboschu. Najbolji Dodigov plasman bio je 32 mjesto u kolovozu 2011. godine. Čilić, koji je i tri godine mlađi od Dodiga, u karijeri je pak osvojio osam ATP turnira te još sedam puta bio sudionik finala, a najbolji rejting u karijeri bilo mu je deveto mjesto, tijekom ožujka 2010. godine.

Dodigovi i Čilićevi neće zajedno gledati taj dvoboj, nego kod svojih kuća, ali će zato dobar dio Međugoraca meč pratiti u kultnom kafiću Pitoma drača. I glasno navijati, iako se ne zna kome će biti skloniji. U istoj ulici, Krstinama, ponikla su još trojica poznatih sportaša: Marin Šego (rukomet), Vladimir Vasilj (nogomet) i Andrija Stipanović (košarka). Pa, zar to nije još jedno međugorsko čudo?