ATP MONTREAL

Čilić i dalje ne zna za pobjedu nad Đokovićem

11.08.2011 u 22:23

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvtrtfinale velikog ATP turnira u Montrealu, bolji od njega bio je prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković sa 7:5, 6:2 nakon sat i 34 minute igre

Čilić niti u šestom međusobnom susretu nije uspio ostvariti prvu pobjedu protiv Đokovića koji je ostvario svoju već 50. pobjedu ove godine uz samo jedan poraz.

Naš je tenisač bio mnogo aktivniji tijekom prvoga seta, ali nije tu svoju bolju igru u odnosu na pasivnog Đokovića uspijevao rezultatski materijalizirati jer bi u svakom ključnom poenu promašio završni udarac nakon odlično izgrađenih situacija.

Ključni trenutak dogodio se kod Đokovićeva vodstva od 6:5 u prvom setu kada je Čilić po prvi put izgubio svoj servis u susretu i to nakon što je imao 30:0. Prvi tenisač svijeta osvojio je četiri poena zaredom realiziravši prvu set-loptu, koja je bila ujedno i prva 'break-lopta' u meču.

U prvoj igri drugog seta Čilić je imao tri 'break-lopt', ali se Đoković nakon više od deset minuta igre ipak uspio izvući. U nastavku drugog seta naš igrač je sve češće griješio, Đoković je postao agrsivniji, a posljedica toga bila su dva 'breaka' Čilićeva servisa za konačnih 7:5, 6:2.