TREĆI PORAZ OD ŠKOTA

Čilić bez šanse sa strpljivim Murrayem

31.05.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Marin Čilić u prva tri kola Roland Garrosa nije izgubio niti jedan set, no u osmini finala nije ga ni osvojio. Bolji je rezultatom 7:5, 7:6(4), 6:1 bio treći igrač svijeta, Škot Andy Murray

Marin je prije četiri godine u polufinalu juniorskog pariškog Grand slama svladao Murraya i kasnije osvojio naslov, no Britanac je u međuvremenu brže napredovao i stvari su se promijenile.

I treći njihov međusobni dvoboj dobio je Murray, a prvenstveno svoj uspjeh može zahvaliti lošim ulazima Čilića u svaki set. U sva tri navrata Marin je izgubio prvi servis i kasnije se mučio kako bi uhvatio korak. Zanimljivo, dva puta je i uspijevao, no Murray je u ključnim trenucima odigrao sigurnije, bolje.

U prvom setu odmah je uzvratio i izjednačio na 1:1, no u 11. igri je počeo 'bacati loptice'. Murray se zahvalio, napravio novi break i rutinski došao do početne prednosti. U drugom je izjednačio na 4:4 i izborio odlučujuću igru, no ponovno su ga dotukle neprisiljene pogreške i čvrsti protivnik neumornog rada nogu.

Treći set bio je iznimka. Čilić je set otvorio s dva izgubljena servisa i nije pronašao izlaz iz rupe. Iako je jednom uspio protivniku oduzeti servis, rutinirani Murray nakon dva i pol sata igre izborio je svoju prvu četvrtinu finala seniorskog Roland Garrosa. Tamo ga čeka težak zadatak koji se odaziva na ime Fernando Gonzalez.

Čilić je čitav meč pokušavao uspostaviti dominaciju, na trenutke je i uspijevao. Takva igra mu je, unatoč očajnom trećem setu, donijela ukupnu prednost u izravnim poenima (47:38), no i nenadoknadivu razliku u neprisiljenim pogreškama. Kada tome dodamo da je Murraya servis puno bolje služio (9:4 u asevima), s naglaskom na ključne trenutke, Čilićev poraz bio je neizbježan.