PAO RAMOS

Čilić bez izgubljenog seta do polufinala Hamburga

20.07.2012 u 21:55

Bionic
Reading

Marin Čilić je sa 6:4, 7:6(5), za skoro dva sata igre, pobijedio Španjolca Alberta Ramosa, 46. tenisača svijeta, i tako mu uzvratio za poraz u njihovu jedinom prijašnjem susretu, lani u Šangaju. Čiliću je to ujedno 15. pobjeda u posljednjih 16 susreta i sedma pobjeda u nizu bez izgubljenog seta

Hrvatski tenisač Marin Čilić se ne zaustavlja s pobjedama, pa je tako slavio i u četvrtfinalu ATP turnira u Hamburgu (zemljana podloga). Sa 6-4, 7-6(5) je pobijedio Španjolca Alberta Ramosa.

Čilić, petnaesti tenisač svijeta, je trebao skoro dva sata da slomi neugodnog Španjolca, trenutačno 46. igrača na svijetu, te je time uzvratio Ramosu za poraz prošle godine u Šangaju.

Inače, veliki se dio ovog meča igrao u serijama. Primjerice, Ramos je prvi došao do breaka, za 4-3 u prvom setu, ali je Čilić u tom trenutku nanizao pet gemova. Dobio je prvi set 6-4 i poveo 2-0 u drugom. Iako je imao otvoreni put do lakog slavlja Španjolac se nije predao, te je poveo 3-2 s breakom u drugom setu.

Čilić je odmah vratio break zaostatka za 3-3 nakon čega se servis više nije gubio. U tie-breaku je Čilić stalno imao prednost (3-1, 5-3), ali se Ramos vraćao. No, kod 5-5 je Čilić dobio dva poena zaredom. Na meč-loptu je odservirao as i zaključio time tešku borbu.

Čilić je osvojio jedanaest poena više u meču (77-66). Iskoristio je četiri od sedam break-lopti, a Ramos tri od pet.

Novi suparnik Čilića je jedini preostali Nijemac u turniru, Tommy Haas. Igrali su dva puta u karijeri i rezultat je 1-1. Ove su se godine sreli na zemlji, u Münchenu, a najbolji je hrvatski tenisač slavio 6-3, 6-4.