FIFA_SP_2018.svg

SVI ŽELE NA FINALE

Cijene ulaznica otišle u nebo; doznali smo od hrvatskih navijača koliko su spremni platiti

Bionic
Reading

Hrvatska za nešto više od 48 sati igra svoju najveću utakmicu u povijesti, finale Svjetskog prvenstva. I naravno, pitanje je hoće li se ikad takvo nešto ponoviti. Stoga je razumljivo kako mnogi Hrvati žele uživo svjedočiti povijesti, ali samo će rijetki doći do ulaznice

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom u nedjelju, kada će joj se s druge strane naći Francuska, najveća je utakmica u povijesti.

>> Zagreb se sprema za doček nogometaša. Ludnica će biti veća nego 1998. godine

'Došli smo do Rusije na polufinale. Inače smo pomorci, pa baš i nemamo previše prilike ići na utakmice. No sada smo odlučili doći i bodriti Hrvatsku. Za polufinale smo nekako i uspjeli nabaviti ulaznice, ali sada nam je prava drama. Tražimo ih već dva dana, nitko ih nema, ali kad smo već došli, spremni smo ih platiti koliko god bude potrebno. Pa makar morali izaći i iz hotela za koji nećemo imati novca', rekao nam je Marko iz Zadra.

Njegov cimer Mato, inače iz Donjeg Miholjca, također je pomorac i radi na teretnom brodu više od pola godine, pa im ovakvi izleti čine veliku zadovoljštinu.

'Htio sam uživo osjetiti tu navijačku strast i pristao sam bez razmišljanja na dolazak. I makar smo se već morali vratiti u Hrvatsku, jer isplovljavamo 16. srpnja, odlučili smo riskirati. Čekamo priliku ako se ukaže koja ulaznica. I nije to pitanje cijene', kazao nam je strastveni hrvatski navijač Mato.

Inače, kako doznajemo, cijena jedne ulaznice se već danas penje na više od tisuću eura, a kako smo doznali tijekom petka, neki preprodavači su svoje ulaznice nudili po cijeni od čak tri tisuće eura.

Kako se bliži dan utakmice, cijene ulaznica kod tzv. preprodavača se vrtoglavo penju i pitanje je koliku će na kraju dostići cijenu. Rekordnu u svakom slučaju.

A što je najbolje, iz Hrvatske stižu poruke: 'Cijena nije u pitanju. Samo da uživo gledamo finale.'

Posve razumljivo. Iako će neki reći kako sve ovo nema smisla i da graniči sa zdravim razumom.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal