OTVORENO O SVEMU

Cico Kranjčar: Nikad više u Hrvatskoj

19.10.2010 u 15:38

Bionic
Reading

Crna Gora je pod vodstvom Zlatka Kranjčar postala možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Euro 2012. Njegovi 'đetići' drže prvo mjesto u skupini ispred jedne velike Engleske. Dok uživa u Crnoj Gori, Kranjčar ni ne pomišlja na povratak u hrvatski klupski nogomet

U ovom trenutku Zlatko Kranjčar piše možda i najljepše stranice svoje trenerske karijere. Iako je pri preuzimanju Crne Gore dočekan sa skepsom, Cico je pokazao da ima ono nešto u sebi što je potrebno za stvaranje rezultata.

Prije nego što je zasjeo na klupu Crne Gore, nije ih bilo nigdje. Sada se o njima priča kao o najvećem iznenađenju dosadašnjih kvalifikacija, a Kranjčara danas hvale i oni koji su ga donedavno kudili.

Cico je gostovao na radiju Cibona gdje je govorio o radu sa Crnom Gorom, eventualnom povratku u Hrvatsku, ali i drugim temama.

'Nismo očekivali ovakav rezultat, tako da slobodno mogu reći da su iznad očekivanja. Crna Gora ima kvalitetu, ali nismo očekivali da ćemo biti prvi u skupini i bez izgubljene utakmice. Pokazali smo da vrijedimo, a koliko će dugo ovo trajati, vidjet ćemo', kazao je Cico.

Na eventualni povratak u Hrvatsku Kranjčar zasad i ne pomišlja:

'O vraćanju u Hrvatsku ne razmišljam. Sve misli su mi okrenute prema Crnoj Gori, a ako tamo nešto napravimo, onda će se otvoriti i neke nove ponude u inozemstvu. U hrvatskom klupskom nogometu sam sve napravio. Ali ako me se pita bih li opet preuzeo Hrvatsku, naravno da bih volio jer mislim da sam ipak ostao zakinut i htio sam da u sljedećim kvalifikacijama napravimo još bolji rezultat.'

Vratio se Cico i na vrijeme kad je vodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a dotakao se i Eduarda da Silve zbog koga su ga mnogi dosta kritizirali jer ga nije zvao na SP u Njemačkoj:

'Bilo je teže voditi Hrvatsku nego Crnu Goru jer su i očekivanja bila veća. Pritisak medija je kod nas možda veći jer smo veća zemlja, no svuda je to otprilike isto. Spočitavalo mi se nepozivanje Eduarda, ali tada su ispred njega bili Pršo, Klasnić, pa i Balaban. Eduardo je tek krenuo u svoju uzlaznu putanju. Nemojmo zaboraviti da su baš on i Modrić kod mene debitirali, a danas su među najboljim igračima.'

Kranjčar je diplomatski odgovorio i na goruće pitanje vezano uz Hrvatski nogometni savez – je li za Markovića ili Štimca:

'Za Štimca sam vezan i dobro ga poznajem kao i Markovića. Da se mene pita, volio bih kada bi Štimac kao mlađa snaga postao predsjednikom HNS-a, a da Marković bude počasni predsjednik. Tako da Štimac nastavi tamo gdje je stao Marković, koji je u svojim mandatima puno napravio za naš nogomet.'