ZNA SE

Cico: Hrvatska i Srbija su najjače u regiji

12.02.2010 u 11:21

Bionic
Reading

Otkad je preuzeo Crnu Goru Zlatko Kranjčar se našao i na meti srbijanskih medija. Tako je u razgovoru za Blic Cico još jednom ponovio kako je došlo do suradnje s crnogorskim savezom te je kazao da su Srbija i Hrvatska u ovom trenutku najjače reprezentacije u regiji

Kranjčarovo preuzimanje Crne Gore odjeknulo je i u Srbiji. Tamošnje novinare je zanimalo kako to da je preuzeo vođenje crnogorske reprezentacije. Srbijanski Blic napravio je opširan razgovor s bivšim hrvatskim izbornikom, u kojem je on među ostalim ponovio da je novu izborničku funkciju prihvatio nakon poziva Dejana Savičevića.

'Rado bih prihvatio utakmicu Crne Gore sa Srbijom, jer znam da se dosad nisu sastajale', kazao je Cico na početku razgovora te objasnio što se od njega očekuje.

'Čelnici saveza očekuju da napravim pomak u odnosu na sadašnje stanje. Ne traži se od mene da odvedem Crnu Goru na Euro 2012, ali zašto ne borba za drugo mjesto ili doigravanje. U grupi sa Švicarskom, Bugarskom i Walesom to nije nemoguće. Englezi su ipak favoriti.'

O crnogorskom savezu Cico govori pohvalno, ali je posebno naglasio snagu Srbije.

'Antić je napravio pravi posao. Unio je kolektivni duh i stvorio je jaku momčad. Hrvatska i Srbija su bez konkurencije u regiji. Malu prednost dao bih Hrvatskoj koju sam vodio do 2006, a i zato što je bolje poznam', završio je Kranjčar.