ŠTRAJK PROLONGIRAN

Cibosi dali upravi još jednu priliku

22.12.2009 u 09:46

Bionic
Reading

Za ponedjeljak je bio najavljen štrajk košarkaša Cibone, a razlog su već mjesecima neisplaćene plaće, zbog čega se igrači osjećaju izigranima. No štajk je nakratko odgođen i igrači su upravi kluba dali još nekoliko dana da sredi stvari, to jest da nađe barem dio novca

Košarkaši Cibone dogovorili su da će od ponedjeljka stupiti u štrajk, no nakon popodnevnog sastanka s čelnicima kluba odustali su. Na taj su način, prije svega, igrači htjeli dati još jednu prigodu upravi, ali i sebi.

'Dogovorili smo se da štrajka neće biti, iako nismo dobili nikakva obećanja. Sve je isto kao na početku sezone, a štrajk ne bi ništa donio, već bi upropastio sve što smo ove sezone napravili. A napravili smo, već sada, puno i bila bi šteta da sve pukne. Ionako je očito da novca neće biti', rekao je kapetan Marin Rozić, koji je kao i nekolicina igrača dobio ponude drugih klubova.

'Znam da imamo pravo na odlazak iz kluba ukoliko se mjesecima ne poštuju ugovorne stavke. Iskreno, razmišljao sam o odlasku, no u Ciboni sam već šest godina i nikad nismo imali ovakvu dobru atmosferu', zaključio je kapetan.

Predsjednik kluba Ivo Jelušić nije ponudio ništa konkretno na sastanku s igračima. Ustvari, čak je i najavio da novca neće biti do rebalansa gradskog proračuna sljedeće godine.