PROPAST KOŠARKAŠKOG DIVA

Ciboni isključili struju, a uskoro će i nju samu?

18.11.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Zbog ogromnih dugova, košarkaški klub Cibona već je mjesecima u nezgodnom položaju. U četvrtak ujutro ostali su i bez struje, pa momčad nema gdje trenirati

Košarkaški klub Cibona, nekad velikan na europskoj sceni i jedini konstantni klub Eurolige, nalazi se u velikim problemima. Naravno, financijskima, zbog čega je klubu blokiran račun, pa i ono malo sredstava što im je na raspolaganju ne mogu koristiti. Zato su u četvrtak ujutro ostali bez struje, pa momčad nije gdje imala trenirati.

'Kako su nam računi blokirani, već dva mjeseca nismo platili struju Elektri. Poslali su nam opomenu, a danas su nas, zbog neplaćanja, i iskopčali', rekao je za tportal direktor kluba Andro Knego.

'Poslali smo dopis Gradu, da sredstva koja nam je dužan za studeni proslijedi na račun Elektre. No, očito se cijeli proces negdje zaustavio jer jutros su nas jednostavno isključili. Sada možemo samo čekati rasplet situacije', potvrdio je Knego. Dakle, hoće li se ovog vikenda u dvorani Dražena Petrovića igrati košarka, vrlo je upitno.

Baš kao i budućnost kluba, jer u srijedu je u klub stigao policijski zahtjev za preuzimanjem dokumenata revizije od 2007. do kraja 2009. godine, a prema kojima će se vidjeti je li u klubu bilo kriminalnih radnji. Naime, prema toj reviziji vidjet će se kakvi su se ugovori sklapali s igračima, ugovori o iznajmljivanju poslovnih prostora, a vidjet će se i kako su prodavane klupske vrijednosti, poput Radio Cibone.
Nažalost, dok policija ne rasvijetli poslovanje kluba, Cibona, koja je nekad bila znak prepoznavanja Zagreba, trunut će u mraku Savske, a u svemu tome prste ima i politika koja se vodi u Zagrebu, pod dirigentskom palicom gradonačelnika Milana Bandića.