UVERTIRA ZA DOIGRAVANJE

Cibona u Trnskom izborila prvu poziciju

16.05.2010 u 20:02

Bionic
Reading

Posljednji dvoboj prije doigravanja košarkaškog PH odlučivao je o svemu. Cibona bi porazom pala na treće mjesto u odluci za prvaka, ali pobjedom kod Zagreba rezultatom 76:73 zasjeli su na čelo poretka

Cibona je, unatoč lošem danu Gordona, gotovo cijelim tokom susreta držala blagu prednost, ali tijesan rezultat dokaz je koliko je domaćin bio uporan. Zagreb nije mogao napredovati s četvrte pozicije prije doigravanja, ali u slučaju pobjede igrali bi protiv Zadra, što su si javno i zaželjeli.

U prvom poluvremenu viđeno je šutersko natjecanje Simona s jedne i Tomasa s druge strane, a Cibona je na veliki odmor otišla sa šest koševa prednosti. Mravi su brzo vratili neizvjesnost i na svaku seriju susjeda adekvatno su odgovorili vodeći susret prema neizvjesnoj zadnjoj minuti. U nekoliko navrata su došli na zaostatak od dva koša, posljednji put pri rezultatu 68:70, no Cibona je prikazala veće iskustvo u takvim situacijama i mirno odradila samu završnicu.

Zagrebaše je uništio očajan šut sa slobodnih bacanja (4/13) te lošiji napadački skok, a među pobjednicima je najbolji bio Tomas sa 24 koša. Dobru podršku imao je u Andriću (18) i Vukušiću (15) i to je bilo dovoljno za Zagreb koji je predvodio Simon (22) i Žorić (18).

Doigravanje počinje u srijedu. Cibona će u svojoj dvorani ponovno igrati sa Zagrebom, dok će Zadar u Višnjiku dočekati Cedevitu. Finale će izboriti momčadi koje će ostvariti dvije pobjede.