PORAZ 79:75

Cibona u triler završnici izgubila od Avellina

15.01.2009 u 22:34

Bionic
Reading

U posljednjem desetom kolu skupine A Eurolige Cibona je na gostovanju u talijanskom Avellinu u triler završnici izgubila je od istoimenog kluba 79:75. No, i s ovim porazom 'vukovi' su se plasirali u drugi krug natjecanja

Iako je Cibona u Italiju doputovala neopterećena ishodom utakmice, sve prognoze su hrvatskom predstavniku davala prednost pred utakmicu s Avellinom. Nažalost, cibosi nisu uspjeli ubilježiti još jednu gostujuću pobjedu. Naime, u neizvjesnoj završnici obilježenoj s puno slobodnih bacanja, domaća momčad bila je sretnija i spretnija te na kraju pobijedila.

Utakmicu je Avellino otvorio serijom od 5:0, no ubrzo su 'vukovi' uhvatili ritam te je nakon kratkog vremena na semaforu pisalo 7:7. Do kraja prve četvrtine igrači trenera Perasovića uspjeli su se malo rezultatski odlijepiti te nakon prvih deset minuta igre Cibona je vodila 18:13. Nažalost, u drugoj četvrtini Avellinu je krenulo te su potpuno okrenuli rezultat na svoju stranu i do kraja poluvremena došli do vodstva 41:36 što je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu, Cibona je igrala toplo-hladno i nakon perioda u kojem je Avellino napravio prednost, 'vukovi' su počeli stizati prednost domaćina i sve opasnije prijetiti. Već početkom treće četvrtine nakon serije 8:0 Cibona dolazi u novo vodstvo 44:41, da bi do se kraja trećine u vodstvu izmjenjivali čas Avellino čas Cibona.

Utakmica je prelomljena u posljednjim trenucima nakon što je pri vodstvu domaćina 71:70 Nikša Prkačin iz slobodnih bacanja promašio za izjednačenje. U posljednjih dvije minute igrači i jedne i druge momčadi su se izmjenjivale na liniji slobodnih bacanja, no ovog puta igrači Avellina bili su sigurnije ruke i na kraju slavili 79:75.

Ovaj poraz Ciboni ne znači previše jer je i prije ove utakmice osigurala nastup u Topu 16. Najbolji u redovima domaćina bili su Diener sa 20 poena te Warren sa 12. Kod Cibone su se istakli Calloway sa 20, Prkačin sa 17 te Anderson sa 14 poena.
'Vukovi' su na koncu natjecanje u skupini okončali sa po pet pobjeda i poraza.
Ždrijeb drugog kruga natjecanja, TOP 16 je u ponedjeljak, 19. siječnja.