ŽDRIJEB EUROLIGE

Cibona u skupini s Barcom i Montepaschijem

08.07.2009 u 13:33

Bionic
Reading

U srijedu je u Barceloni održan ždrijeb za košarkašku Euroligu. Jedini hrvatski predstavnik u najjačem europskom klupskom natjecanju zagrebačka Cibona smještena je u skupinu A zajedno s Barcelonom, Montepaschijem, Fenerbahčeom, Žalgirisom te Asvelom

Ždrijeb za Euroligu nije bio previše sklon Ciboni. Jedini hrvatski predstavnik u Euroligi bio je smješten u treću jakosnu skupinu, a kuglice su htjele da 'vukovi' zaigraju u skupini A koja je nije nimalo laka. Tako će se igrači trenera Perasovića za prolazak u TOP 16 morati 'hrvati' s prošlogodišnjim sudionikom Final Foura Barcelonom, zatim poznanicima iz prošlosezonskog natjecanja Montepaschije te turskim Fenerbahčeom čije boje brani Gordan Giriček. Osim njih tu su još litavski Žalgiris te francuski Asvel.

S obzirom na to da prolaze četiri momčadi iz svake skupine, jasno je da će se Cibona morati boriti sa Žalgirisom, Fenerbahčeom i Asvelom za to mjesto, jer budimo realni, Barcelona i Montepaschi svojom kvalitetom iskaču pred ostalim sudionicima ove skupine.

Skupina A

Barcelona, Montepaschi, Cibona, Fenerbahče Ülker, Žalgiris, ASVEL Lyon Villeurbanne

Skupina B

Olympiacos, Partizan, Unicaja, Efes Pilsen, Lietuvos Rytas, kvalifikant

Skupina C

CSKA Moskva, TAU Ceramica, Maccabi, Virtus Roma, Union Olimpija, kvalifikant

Skupina D

Panathinaikos, Real Madrid, Armani Jeans Milano, Prokom, Khimki, Oldenburg