EUROLIGA

Cibona u Pireju može pokazati koliko vrijedi

17.12.2008 u 09:48

Bionic
Reading

Nakon blijedog izdanja u Beogradu protiv Partizana u NLB ligi, pred Cibonom je novi veliki ispit. 'Vukovi' će u sklopu osmog kola Eurolige gostovati u Pireju kod vrlo jakog Olympiacosa

Nakon sedam odigranih kola Eurolige, Cibona je postigla cilj zacrtan prije početka sezone – ulazak u top 16. Zato 'vukovi' na gostovanje u Pirej kod Olympiacos dolaze sasvim opušteni i bez ikakvog imperativa. Jedini imperativ jest – ne izblamirati se.

'Puno toga moramo napraviti pred utakmicu s Olympiacosom, momčadi koja je po meni najbolja momčad u našoj skupini. No, oni još uvijek nisu osigurali prvo mjesto, što znači da će biti motivirani protiv nas', kazao je Perasović

Cibona je u Draženovom domu protiv istog protivnika odigrala fantastičnu utakmicu i na kraju pobijedila 85:76, što je tretirano kao senzacija. Ta utakmica pokazala je da se 'vukovi' mogu hrvati i s takvom momčadi koja je nakrcana zvijezdama kao što su Childress, Papaloukas, Vujčić i drugi.

'Protiv nas u Zagrebu Olympiacos nije izgledao tako moćno kako smo očekivali, no vidljivo je da se svakom utakmicom dižu. U Atenu ne dolazimo s bijelom zastavom. Pokušat ćemo dati sve od sebe i iznenaditi ih u njihovoj dvorani', smatra strateg Cibone.

Činjenica je da Olympiacos danas igra puno bolje i kvalitetnije nego li u studenom kada je gostovao u Zagrebu. Trener Yannakis uspio je posložiti momčad prepunu zvijezda i ovoga puta teško da Cibona može kreirati iznenađenje u dvorani Mira i prijateljstva, gdje je prije 23 godine osvojila svoj prvi naslov europskog prvaka.

'Protiv Cibone moramo odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Ovoga puta ćemo biti pripremljeniji nego što smo bili u Zagrebu. Igramo sve bolje, a morat ćemo igrati na visokom nivou kako bismo pobijedili jednu vrlo dobru momčad kao što je Cibona', mišljenja je Yannakis

Nećemo kazati da Cibona ide u Atenu 'po porciju batina', no zaista je teško očekivati da bi Olympiacos mogao prosuti bodove protiv zagrebačke momčadi. No sport je uvijek zanimljiv i ne pobjeđuju uvijek oni najbolji. U svakom slučaju, u srijedu s početkom u 20.45, Cibona će započeti teški boj s Olympiacosom i ono što znamo jest da će igrači trenera Perasovića sigurno ostaviti srce na terenu, a kako će se utakmica razvijati, to ćemo vidjeti. Zato je ova utakmica prava prilika da 'vukovi' pokažu koliko vrijede.