HRVATSKO PRVENSTVO

Cibona u dramatičnoj završnici sredila Zadar

03.04.2013 u 08:04

Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Cedevitom u prvom kolu, Zadrani su pognutih glava napustili Draženov dom, gdje ih je s rezultatom 82:76 pobijedila Cibona

Za razliku od Cedevite, Cibona je ipak uspjela izaći na kraj sa Zadranima. Vukovi su Zadrane (82:76) ponajviše zahvaljujući svom najstarijem (36) i svom najmlađem (19) igraču.

Nicević je bio bez promašaja. Pogodio je svih sedam šuteva s poludistance (14 koševa) dok je mlađahni Šarić u nastavku briljirao. Zabio je 12 koševa među kojima je i presudna trica minutu prije kraja za 81:76.

'Strawberry mi stalno govori da moram pucati trice da bi ih počeo i pogađati i ja sam ga poslušao. U prvom dijelu kao da me sputala prevelika želja jer cijeli dan provedem razmišljajući o utakmici pa kao da udarim u zid, a u nastavku kao da mi teret padne, budem odlučniji,' objasnio je Šarić.

Njegov trener Danijel Lutz zamjerio je svojim visokim igračima nedostatnu agresivnost na raspoloženom Franku Kaštropilu koji baš i nije najbolji izvođač slobodnih bacanja. Osim toga, nismo niti zatvorili skok pa ih je Zadar imao osam više od nas (45-37).

'Imali smo odstupanje od dogovora jer nam je Kaštropil u prvom poluvremenu zabio 10 koševa bez da je stao na crtu za slobodna bacanja.'


Robusni centar Zadrana uknjižio je po 16 koševa i skokova od čega je osam bilo napadačkih, što je samo jedan ofenzivni skok manje od kompletne Cibone.

Premda ne osobito šuterski učinkovit (13 koševa, uz šut 6-14), svoju rolu je odigrao i Amerikanac Travis no to je bilo nedostatno za iznenađenje u Draženovu domu. Jer, strateg Zadrana Ante Nazor sinoć nije imao Prostrana, Morovića i najboljeg defenzivca Ramljaka.

'S obzirom da smo bili bez dva od tri razigravača, igrali smo s povišenom postavom, a i nedostajao nam je za našu agresivnost Ramljak koji je naš najbolji defenzivac na vanjskim pozicijama, no dobio je neki virus pa je povraćao i tako iscrpljen nije mogao igrati. Cibona je ključnu prednost ostvarila na visokom postu gdje nitko nije izlazio na Nicevića. Naša druga bolna točka bile su izgubljene lopte (15),' ustvrdio je Nazor.