NLB LIGA

Cibona u Aleksandrovcu izbjegava sudbinu Zadra

27.11.2010 u 12:21

Bionic
Reading

Kad bi se gledala samo ljestvica učinka u ovoj sezoni regionalne košarkaške lige, tad bi susret Igokee i Cibone bio mali derbi za bijeg sa začelja. No svi znamo da tomu baš i nije tako

Ranjena Cibona, čiji su igrači u totalnoj besparici, a trener još uvijek živi u romantičnom svijetu košarke u kojem je čast važnija od novca, u 9. kolu NLB lige gostuje u Aleksandrovcu. Tamošnja Igokea suparnik je od kojeg 'vukovi' u nekim normalnim okolnostima ne bi smjeli strahovati, a ovako u Republiku Srpsku putuju uz priličnu zebnju kako će sve završiti. Realno, Igokea je za barem 20-ak koševa slabiji suparnik, no prošlotjedni poraz Zadra (75:78) na parketu Sportskog centra Nenad Baštinac ipak daje domaćinima pravo na optimizam da će uzeti još jedna veliki skalp u regionalnom natjecanju.

Zdravko Radulović od petka odmara igrače koji su dan ranije imali težak susret u europskoj ligi protiv aktualnih europskih prvaka Barcelone, a prethodno mu je i pola momčadi završilo na liječenju i infuzijama zbog viroze. NLB liga ovog mu je trenutka puno važnija od nastupa u superelitnom košarkaškom natjecanju i valja očekivati da će se momčad posložiti, skupiti glave i iz BiH se vratiti s petom pobjedom i nova dva boda.

Osmjehe na lica 'vukova' definitivno su vratili navijači koji su prepoznali kamo vodi politika i mešetarenje klubom, a konačno se ukazali i prvi sponzor. Franck je prepoznao situaciju i, premda njegov novac neće ni izbliza riješiti dugovanja i financijske dubioze, ipak je to korak naprijed, najveći u jako puno vremena.