RASPOLOŽENI 'VUKOVI'

Cibona tricama vratila seriju u Zadar

05.06.2010 u 19:51

Bionic
Reading

U trećoj utakmici košarkaškog prvenstva Hrvatske Cibona je bila bolja od Zadra 87:81 (45:33) te je smanjila na 2-1 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede. Četvrti susret na rasporedu je u utorak (18 sati) u Višnjiku

Zadar ipak nije uspio u Zagrebu proslaviti svoj treći naslov hrvatskog prvaka. Cibona je obranila Draženov dom u kojem se sakupilo oko četiri tisuće gledatelja.

Utakmicu je košem otvorio Perić, a to je bilo i jedino vodstvo Zadrana u prvoj četvrtini. Cibona je zahvaljujući sjajnom šutu za tricu (5-9) došla do prednosti i održavala je u prvih deset minuta (21:17).

I u drugoj dionici igra Cibone bila je ovisna o šutu izvan linije 6,25 te su sada 'vukovi' zabili četiri trice (Gordon 3). S druge strane, gosti su u tome segmentu bili katastrofalni – tek jedna iz deset pokušaja. To je bio najveći razlog zašto se na odmor otišlo sa 45:33 za domaćina.

Furiozno su u nastavak ušli Zadrani. Cibona je pet minuta ostala bez koša, a gosti su se serijom 11:0 približili na koš zaostatka (45:44). Ipak, razbudili su se Gordon, Vukušić i Andrić i u zadnju četvrtinu aktualni hrvatski prvak je ušao sa 60:52.

Zadar se nije predao, u 35. minuti se primaknuo na 65:62, ali Cibonu trica nije izdala. Dalekometne šutove zabijali su Bogdanović, Troha i Vukušić i zahvaljujući tricama domaćina (17 od 29 pokušaja) finalna serija se seli u Zadar.

Najbolji kod pobjednika bili su Gordon (21 koš i 7 asistencija), Vukušić (16 koševa), Bogdanović (14 koševa) i Andrić (13 koševa i 9 skokova). U zadarskim redovima treba istaknuti Perića (22 koša i 6 skokova), Boisu (17 koševa i 6 skokova) i Stipčevića (15 koševa i 9 asistencija).

'Očekivali smo tešku utakmicu. Otvorilo nam se od početka i digli smo si samopouzdanje. Zasluženo smo slavili. Idemo u Zadar gdje nas očekuje puna dvorana, ali mi smo pokazali da smo jedina momčad koja tamo može igrati. Vjerujem u našu pobjedu i novi povratak u Zagreb', rekao je jedan od junaka Vukušić.